Ahmet DUMAN


Hadi Bakalım Mehmet Bey,


Hadi bakalım Mehmet Bey, bizim buralarda bu konuda söylenmiş çok söz var ama senin durumun tevil kaldıracak gibi değil. Arşiv ortada apaçık ?Kılıçdaroğlu ya sayı saymasını bilmiyor? demiş; devamını getirmemişsin. Kalanını bize bırakmışsın anladık zaten. Sonra demişsin ki ?Eğer Kemal Bey bu vaatlerini yerine getirsin, CHP ye oy veririm.?  Bunları canlı kanlı TV kameralarının önünde söylemişsin.

Yıldızının parladığı ilk yıllarda medyada epeyce yer almışsın. Bol miktarda hayat hikayen yazılıp anlatılmış. Sonra kameraların karşısında övünçle ve kıvançla Kürt olduğunu Kürtçe konuştuğunu söylemişsin o yıllarda çok revaç görmüş bu açıklamaların. Hele Büyük Britanya İmparatorluğu vatandaşı olman da o yıllarda bir ABD vatandaşıyla evli olduğunuz da medyada yer bulmuş.  

Belki ağabeyinin öğretmen olması seni epey başarılı bir öğrenci yapmış yaşadığın bölgelere bakıldığında hayli yüksek üniversite giriş puanı almışsın. Bölgende insanlar tıp ya da hukuk okuma merakındayken SBF´de yani eski adıyla Mülkiye´de İktisat bölümüne girmişsin. İyi de olmuş sendeki bu cevheri anında keşfetmiş olmalılar ki aynı fakültede araştırma görevlisi olarak kalmışsın. Sonra başarılar başarılar? ABD bizim gibi ülkelerde ?beyin? avlamayı pekiyi bilir. Derhal keşfedilmişsin.

AKP ye girmen de bir keşif sonucu olmuştur sanıyorum. Önce Gaziantep´ten sonra memleketin olan Batmandan milletvekili olarak atandın. Tüm bunlar başarılı kariyerinden dolayı olmuştur. Fesatlığa gerek yok ?özel olarak yerleştirilmiş? demiyorum. Ama parlamentoya girer girmez bu ülkenin tüm maddi kaynaklarına egemen olan Bakanlığa getirildin. İnsanın aklına her şey geliyor. Her şeyi bilen adam rolünde sıkı para politikası uygulamaya başladın, sıktığın para belliydi zaten devlet yatırım yapmıyordu, emeklilerin aylıkları düşüktü buralardan kıstığın parayı yandaşlara aktarmada hiçbir yanlışlık yapmadın? Zaten Ahmet Beyle de çok iyi bir ikili oluşturmuştunuz.  Şimdi hakkını inkar etmeyelim Binali Bey de saygıda ve sevgide kusur etmiyor. Geçenlerde majestelerinin hışmına uğradın ama herhalde başbakan gerekli müdahaleyi yapmış olmalı ki koltuğunda kalabildin?

Şimdi çok önemli bir görevin daha var Mehmet Bey; CHP nin son seçimlerde halkına söz verdiği şeyler bu günlerde yönetiminiz altında bulunan devlet kaynaklarından bol keseden verilmektedir. Size sorulduğunu sanmıyorum.

Universty of Exeter´da finansman ve iktisat mastırı yapmadan´da CHP´nin seçim vaatlerini eleştirebilirsin çok basit bir ekonomik kural: her harcama kaynak gerektirir. Yani kolay bir iş. Asıl zorluk ve bilim adamı sorumluluğu ve cesareti göstermekte o da  şimdi gerek. Var mı o cesaret? Bilgi birikimin CHP ye söylediğin sözü kendi Partine de söylemeni gerektirmiyor mu?

Bir tarihte sizin oralarda çalışmıştım; oraların insanları cesur ve mert olmakla övünürlerdi. Anımsatayım dedim?

  

 

 

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51