Cihat OVALI - YORUM


GÜNDÜZ İLE GECE GİBİ


12 yıl sonra gelen Süper Lig hasretini gidermek üzere sahaya çıktı Adanaspor takımı. Rakip Türkiye liglerine 5.büyük olarak adını yazdıran Bursaspor takımı. Turgay Şeren sezonu olarak taçlandırılan 2016-2017 yılının ilk Süper Lig maçı,  28 derece sıcaklıkta ve ülkemizin en iyi zeminlerinden sayılan bir sahada oynandı. Her ne kadar karşılaşma öncesi,  boyalı merdiven boşluklarına oturulmaması için anonslar yapılsa da,  seyircilerin umursamaz tavırları her maçta olduğu gibi bu maçta da kendini gösterdi. Takımının bu konuda maddi olarak ceza alabileceğini hiç düşünmedi yine boyalı alanın üzerine oturan taraftarlar.

Yukarıda her ne kadar 12 yılın hasretinden bahsetsem de,  coşku ve yoğunluk  açısından pek özlem duyulan Süper Lig maçına gelir gibi değildi seyirciler. Geçen seneki  PTT 1.Ligdeki herhangi bir maça gelmişlerdi adeta. Transferin sönük geçmesinden mi,  yoksa bilet fiyatlarının biraz pahalı olmasından kaynaklanan bir durum muydu anlamakta güçlük çektim biraz. Ama ne olursa olsun, turuncu beyazlı taraftarların Adana  5 Ocak Stadyumu´nun tribünlerini tıklım tıklım doldurmalarını beklerdim doğrusu. Dileğimizin  önümüzdeki haftalarda gerçekleşmesi umuduyla  diyelim.

İlk yarıda Bursaspor´un dört tehlikeli pozisyonuna, yine aynı sayıda tehlike sayılabilecek atağıyla karşılık verdi  Adanaspor. Üstelik 24. Dakikada bu sezonun ilk golünü atmaya da muaffak oldu Renan´ın kafasından ev sahibi takım. Hele  42. Dakikada Magaye´nin ayağından kaçan bir gol vardı ki , bu pozisyona yanmamak elde değil. Bu gol olsa skor 2-0´a gelecek ve belki de maç kopacaktı. Yine de zevkli ve heyecanlı  bir ilk yarı geçti, üstelik skor üstünlüğü de ev sahibi takımın lehineydi.

İkinci yarıya 1-0 önde başlayan turuncu beyazlılar, aynı geçen sezon oynadığı gibi katı defans anlayışını ön planda tutarak santrayı yaptı. Ancak skor üstünlüğünü ele alıp, maç sonuna kadar koruma gayreti içine düşmenin bir yanılgı olduğu,  58.dakikada konuk takımın Ertuğrul Ersoy´la  bulduğu golle ortaya çıktı. Bu dakikadan sonra, ev sahibi takım sadece savunma yapmaya çalıştı. Sanki seyirci üstünlüğüne kulaklarını tıkamış gibiydi futbolcular. Nitekim, Bursaspor  82. Dakikada Batalla´yla  maçın sonucunu belirleyen galibiyet golüne ulaştığında, bu futbolla ev sahibi takımın puan almasının mümkün olmadığı gerçeğini de kabullenmiş  olduk. 90+´da konuk takımın çizgiden Erdem Özgenç´le çıkardığı top, Adanaspor´un ikinci yarıda girdiği tek pozisyon diyebilirim.

Sonuç itibariyle, hazır olmadığı kanaatine vardığım iki takımın karşılaşmasını konuk ekip kazandı ise de ilerideki haftalarda dolacak tribünlerle , Adanaspor´un galibiyetlerle tanışacağını umuyorum. Gündüz ile gece kadar farklı ilk ve ikinci yarı geçiren turuncu beyazlıların yolunun   gündüzler kadar aydınlık  olmasını diliyorum.

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00