Cihat OVALI - YORUM


GÜLMEYİ UNUTTUK

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 25.haftasında Cumartesi günü Eskişehir deplasmanından söke söke  bir puanı aldı. Öyle ki maçın hemen başında galip duruma geçmişken, ilerleyen dakikalarda mağlup duruma düşen Mavi Şimşekler, gösterdikleri mücadelenin karşılığını beraberlikle aldı. Seyirci baskısı yüzünden Türkiye´nin en zor deplasmanlarından biri haline gelen müzik, flama  ve bayrak gösterisi ile takımları lehine müthiş  tezahürat yapan taraftarların yer aldığı Eskişehir´den puanla Adana´ya dönmek büyük başarı.  İşin ilginç yanı,  aynı gün saat 13.00´de başlayan Denizlispor- Manisaspor karşılaşmasında, uzatmanın son saniyesine 2-1´lik galibiyetle giren Denizlispor´un, rakip takımın kalecisinin  ayağından yediği golle beraberlikle sahadan ayrılması, Adana Demirspor´un sıralamadaki yerini korumasını sağladı. Bu da Temsilcimizin gözden kaçırılmayacak kısmetiydi. Adana Demirspor´un deplasmanda aldığı bu puanın değerli hale gelebilmesi,  Çarşamba günü oynayacağı Denizlispor karşılaşmasından alacağı sonuca bağlı olacak.

 Bir diğer Temsilcimiz galibiyet amacıyla çıktığı Altınordu karşılaşmasından, hiç beklemediği bir mağlubiyet alarak 3-1´lik skorla yenildi. Oysa ki her şey Adanaspor´un lehine başlamış, eski günlerinde olmasa da belli bir seyirci kitlesinin desteğini arkasına almış durumdaydı takım.  Henüz maçın 8.dakikasında yediği golle adeta maça 1-0 mağlup başlayan Toros Kaplanları, bu golün sonrasında yakaladığı pozisyonu değerlendirip skoru beraberliğe getiremeyince, karşılaşmayı kopma noktasına geldi. Devreyi 2-0´lık mağlubiyetle kapayan Temsilcimiz  ikinci yarıdaki gayretleriyle  farkı bire indirmiş olsa da, iki  dakika sonra üçüncü golü ağlarında görünce, gardı iyice düştü ve müsabaka da bu skorla sonuçlandı. Maç sonu Osman Hoca´nın istifa sinyalleri ertesi günü gerçeğe dönünce, Adanaspor futbol takımı her zaman olduğu gibi nöbetçi konumunda takımın başına getirilen Eyüp Hoca´ya teslim edildi. Bence bu sezonu çok kıymetli Eyüp Hocamızla tamamlamakta fayda var.

Spor Toto  1. Lig´in 25.haftası toplam (32)  gole sahne olurken,  (3)  beraberliğin olduğu   hafta yaşadık.   En farklı sonucu Gazişehir´i  4-1´lik skorla yenen  Giresunspor  elde etti. Liderliğe oynayan Ümraniyespor ve Ankaragücü´nün rakiplerine deplasmanda mağlup olmaları, bu haftanın hiç şüphe yok ki en büyük sürprizleriydi.

Bu  haftayı mağlubiyetle   kapayan   Adanaspor   (33)  puanla on ikinci sıraya düşerken,  haftayı beraberlikle   kapayan  Adana Demirspor   (28)  puanla  on beşinci  sıradaki yerini korudu.   İlk  sıralarda  Rizespor  (46) , Ümraniyespor  (44) ve  Ankaragücü  (43)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (27), Manisaspor (15) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

26.hafta karşılaşmaları hafta içi oynanacak. Buna göre,  Adana Demirspor 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 16.00´da Denizlispor´u ağırlarken, Adanaspor  8 Mart 2018 Perşembe  günü saat 19.00´da Ankaragücü´ne konuk olacak.

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22