Cezmi DOĞANER


GAZİ GAZETE


Yeni Adana gazetesi, Çukurova başta olmak üzere tüm yurtta, Milli Mücadelenin örgütlenmesinde, halkın moral ve motivasyonun en yüksek düzeyde oluşmasına katkıda bulunmuştur.

 

Yeni Adana Gazetesi,  Adana´nın olduğu gibi, Türkiye´nin hafızasıdır. Zengin arşivi ile aklı ve beynindir Türk Tarihinin.Okuldur. Dünyaca ünlü birçok gazeteci, yazar, sanatçı yetiştirmiştir. Dünyanın tanıdığı o güzel insanların ilk yazıları Yeni Adana gazetesin de yayınlanmıştır. Cumhuriyetin kuruluşunun taşını döşeyen Kuvayi Milliye´nin gazetesi olma işlevini, ruhunu aynı heyecanla sürdürmektedir.

Büyük insanlar, iyi, güzel ve insanlık için yararlı düşünen, insanların rehberleridir. Bu nedenle saygı duyulur, sevilirler.

 

Büyük insanın en önemli özelliği doğruluktur, dürüstlüktür, inandırıcı ve güvenilir olmasıdır. Yaptığı işi önemsemek, özünü sözüne uydurmak, hiç bir yapmacık, sahte tutum ve davranışda bulunmamak en önemli ilkesidir.

Her zaman sağduyulu, hoşgörülü, barış ve özgürlükten yana olmak; dayanışma, yardımlaşma, paylaşma en büyük insancıl özlemidir büyük insanların.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun ve bağımsızlığa kavuşumasından bu yana Atatürk devrimlerinin ve Türk Aydınlanmasının ödünsüz savunucusu ve bağımsızlk feneri olmuştur Yeni Adana gazetesi.

 

Bir Ülkenin gücü, silahlarıyla değil, büyük düşünen insanları ile ölçülür. Çünkü çağını tanıyan ileriyi görebilen büyük düşünen insanlar sayesindedir ki; ülkeler, kendilerini bekleyen felaketlerden kurtulabilirler; dünyayı saran siyasal, ekonomik ve sosyal bunalımları en az zararla atlatırlar.

 

Gerçek büyük düşünen insan; ?parça? için değil, ?bütün? için düşünen ve çalışandır.

 

Yeni Adana gazetesi, ülkesini ve insanlarını seven, yokluk ve yoksulluk içinde, canları pahasına, ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden ve bugüne kadar her türlü özveri ile yayınlanan, büyük düşünen insanların yayınladığı gazetedir.

Yeni Adana gazetesinin kurucuları, çalışanları, okurları, dostları büyük düsünen öncülerinin yolunda yürümeyi kendilerinde görev bilirler.

 

Bugün kuruluşunun sevincini, onur ve mutluluğunu yaşayan , Türkiye´ye ve okurlarına yaşatan büyük insanları saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Yeni Adana gazetesinin  kurucuları Ahmet Remzi Bey ile  Mehmet Avni Doğan  beyler dedemin Milli Mücadele´de silah arkadaşlarıdır.

Dedem torunlarına silah arkadaşlarının adını vermiştir. Örneğin:Remzi, Mehmet Avni, Doğan, Saim vb.

 

Yeni Adana gazetesinin 100.(yüzüncü) kuruluş yılında, başta Çetin Remzi Yüreğir beye,  Yüreğir ailesine, YeniAdana gazetesinin çalışanlarına ve tüm dostlarına, başarı dileklerimle saygılarımı sunarım.

YAZARLAR

  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04