Zekai BULUÇ


GAZETECİLİK KAMU YARARINA MI YOKSA SAHİBİNİN SESİNE GÖRE MİOLMALI ?


Futbolcu deyimiyle topa kafadan girelim !Gazetecilik kamu yararına olmalıdır! Kamu yararına yapılan gazetecilik halkın sesi , vicdanı olur. Gününün tanığı olur. Halkın haber alma özgürlügünü engellemesini istemez, bunu görev sayar.

Ancak kamu yararına gazetecilik yapmanın önemli riskleri vardır. Yönetime muhalif olduğunuz için gazete kağıdını zor bulursunuz. Sesinizi kısmak için ilan bile verdirmezler ! Sırtınızı bankalara , holdinglere ve iktidara dayadığınız zaman evelallah hiçbir sıkıntıya girmezsiniz. Kağıdınız hazırdır o kadar ilan gelir ki sayfa sayısını bile arttırırsınız. Ekonomik yönden sıkıntı çekmezsiniz ! Bağlı olduğunuz grubun sesi olursunuz. İktidar değişse bile sizin için farketmez. Gelen iktidarın değirmenine su taşırsınız. İlkeniz ?´Gelen ağam  giden paşam ?´ olur. Geçtiğimiz yüzyılın önemli  düşünürlerinden Jean Paul Sartre ?ın gazetesi en az J.P.Sartre kadar ünlü ve saygındı.

Meğerse Jean Paul  SARTRE ?nin Liberasyon isimli gazetesi  J.P.SARTRE ?nin ölmesini beklermiş !  J.P.Szamanında  ?sol liberal´ olan gazete ne yazık ki SARTRE´nin ölümünden sonra sağ liberalizme dönüştü. Gazete  2005 yılında neo-liberalistlerin eline geçti. Liberasyonun geçmişi unutturulduğu gibi geleceği de karartıldı.

Sağ liberallerin özgürlük anlayışı sadece sermaye içindir. Emekçiler için düşündükleri ?´ Ölen ölür kalan sağlar bizimdir ?´ ilkesidir. Devletin her şeyden elini çekip sadece vergi toplamasını savunurlar . Kamu malları babalarından (!)  kaldığı için her şeyi babalar gibi satarlar ! Neo liberal gazeteler göbekten bağlı oldukları kuruluşları (sermayeyi ) rahatlatmak için işsizliği görmezden geldikleri gibi aynı zamanda işsizliği körükleyip sermayenin istediği ücrete emekçi çalıştırmasını sağlarlar. Yaptıkları bu ?duygusal ? desteğin karşılığını çok çabuk alırlar. Görevlerini yapmanın huzuru (!)  içerisinde akşam  eve gidince eşlerine ve çocuklarına sevgiyle sarılırlar. Ya da öyle zannederler .

Emekçilerin ezilmesi için elinden geleni  yap sonrada sevgiyle(!) çoluk çocuğuna sarıl?

Gazetemiz Yeni Adana´yı cilalamak için yazmıyorum. Zaten ihtiyacı da yok ! Kurtuluş savaşımızda Kuvayı  Milliye´nin sesi ol ,  daha sonra gazeteciliği kamu yararına yap ! Bence bu  iş zor zanaat !

15 YAŞINDA ANNE OLMAK !

Dizinde oyuncak bebek sallayan 14 yaşındaki kız çocuğu ;tecavüz görüp  evlenecek ,15´inde anne olacak ,dünyaya getirdiği bebeğiyle birlikte abla kardeş büyüyecek !

Sağlıkcakla kalın.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00