Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


FARK YARATAN ERKEKLER


/resimler/2018-3/19/0916423304550.jpgO gece Divan Otel´den içeriye girdiğimde birbirinden şık, kibar beyefendileri ve yanlarındaki zarif eşlerini gördüğümde düşündüm ki çok doğru bir iş yapıldı.

Ve aynı gece kimle sohbet ettiysem benimle aynı fikirdeydi.

Tanıdığım kim varsa ordaydı sanki. Başarılı çalışmalarının yanında Adana için emek vermiş, değer sağlamış, şehrimizin gelişimine katkı koymuş saygın isimlerle selamlaşmak mutluluk vericiydi.

Son yıllarda Adana, layık olduğu yere bir adım daha yaklaşmak için ciddi anlamda çabalıyor, kültürel, sanatsal, sosyal ve ekonomik anlamda kazanımlarını arttırmak yönünde elinden geleni yapıyordu.

Öyle ki insana kendini farklı hissettiren bu şehir, üzerinde yaşayanlarla ve ona bir şekilde gönlünü kaptıranlarla adeta el ele vermiş, her türlü zorluğun üstesinden gelmeye çalışıyordu.

Kaybedilenleri yerine koymak, değer yaratmak, var olanları yaşatmak adına günden güne emekler çoğaltılıyor, insanlar, bir anlamda, temeli sağlam bir yapının tuğlalarını yeniden örüyor gibi, elini her türlü taşın altına koyuyordu.  

Fark Yaratan Erkekler kitabı için bir araya gelmiş bu nezih insanların ve onları bir araya getirmek için yoğun uğraşlar vermiş Özay Türker´in, yayıncılık sektöründe Adana´nın öncülerinden biri olan My Magazine dergisi ekibinin gayesi de bu yöndeydi.

Onlar, iki sene evvel Fark Yaratan Kadınlar adıyla ilki Adana´da, ikincisi Mersin´de olmak üzere hazırladıkları ve hayata geçirdikleri iki kitap projesinin hemen ardından, aynı farkı yaratmış erkekler için çalışmalara başlamışlardı.

/resimler/2018-3/19/0917160023987.jpgVe bu defa kendi alanlarında lider roller üstlenen, bakış açılarıyla farklılıklar kazandıran, akılcı zihniyetleriyle fark yaratan, örnek olacak performanslar sergileyen, girişimci ruhlarıyla ilham veren, bir şekilde hem Adana´nın hem de ülkemizin ekonomisine, kültürüne, eğitimine, sanatına, sosyal hayatına dokunan erkekleri anlatmayı hedeflemişlerdi.

O erkekler ki alanlarında fark yaratmış, başarmış, başarıyı, sadece kendi hayatlarıyla değil, başka yaşamlara da dokunarak içselleştirmiş, ruhlarından kattıklarıyla çoğalmış, çoğaltmışlardı.

Farkındalık yaratan bu erkeklere bir kitapta yer vermek, toplumda belli bir bilinç oluşturmak, ortak duygularda, düşüncelerde birleşmiş insanların neler yapabildiğinin gelecekte de yer almasını sağlamak adına oldukça önemliydi.

Elbette bu kriterlere uygun çok fazla isim vardı ve fakat şartlar elverdiğince ulaşılabilenler arasından doğru örnekler titizlikle belirlenmeliydi.

Öyle de yapıldı.

Bir kısmı çeşitli nedenlerle katılmak istemese de yüzlerce erkekle görüşüldü, saatler süren röportajlar yapıldı. Her birinin yaşam öyküleri, bu şehir için yaptıkları, geleceğe dair hedefleri, hayalleri kaleme alındı, yazıya döküldü, aileleriyle ve sevdikleriyle paylaşacakları değerli bir anı niteliği taşımasından başka, gelecek nesillere ışık tutacak, rehber olacak bir kitaba dönüştürüldü.

Ve bu kitap, Adana için fark yaratmış tüm erkeklere bizlerin içten teşekkürlerimizi sunmak adına çok iyi bir fırsat oldu.

Teşekkürler, yaşama anlam katanlara, insan hayatının ne şekilde değerlendiğinin örneğini sunanlara.

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00