Zekai BULUÇ


ERKEK EGEMEN TOPLUMUNDAKİ HİNLİKLER VE CİNLİKLER !


Bir kadın, ev kadını, iki küçük çocuğu var. Tahsilsiz, bu yüzden ekonomik özgürlüğüne kavuşamamış. Kocasının getirdiğine muhtaç!

Kocası bu durumu bildiği için istediği gibi at koşturuyor. Ekonomik özgürlüğüne ulaşamamış kadın kocasının maddi ve manevi şiddetine karşı koyamıyor.

Bir akşam yemeğinden sonra çocuklar uyuyunca adam eşine dönerek ?Hanım ben yeniden evleneceğim, iki, üç evlilik yapanlardan benim neyim eksik?? diyor. Kadın tepki veremiyor. Başlıyor ağlamaya? Boşanmayı aklının ucundan bile geçiremiyor.

Öyle ya, kadın toplumun kocasından boşanmış kadınlara nasıl ve hangi gözle baktığını biliyor. Boşanıp baba evine dönerse kendine anasının, babasının ve erkek kardeşlerinin sahip çıkmayacağını da çok iyi biliyor.

Ağlaması birkaç gün sürüyor ve kocasına dönüp ?Sen bilirsin.? diyor! Artık ipler kocanın elinde. İkinciyi aldıktan sonra üçüncüsü daha kolay! Büyük olasılıkla ikinci eşi de ekonomik özgürlüğüne kavuşamamış birisi olacak! Sıra üçüncü eşe gelecek mi onu bilemiyoruz!

Erkek egemen toplumunun en çok sevdiği kadın tipi henüz ekonomik özgürlüğüne kavuşamayan, ayakları üzerinde duramayan kadın tipidir.

Bir kadın yeterince tahsil yapmış ve bir bankada memur olarak çalışıyor. Tüm amacı iki çocuğuna iyi bir eğitim yaptırabilmek ve yeni girdikleri kooperatif evinin taksitlerini aksatmadan ödeyebilmek!

Adamın niyeti ise başka?

Bir akşam yemeğinden sonra karı koca çocuklarının ev ödevine yardım edip onları uyutuyorlar. Fırsat bu fırsat ya kocası hemen konuya giriyor ?Ben yeniden evleneceğim, yeni hayatımıza yavaş yavaş alış.? diyor. Ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş kadın birinci kadın gibi ?Ben yıllarca sana saçımı süpürge ettim.? deyip ağlamıyor.

Toplumun dul kadına bakış açısı, anasının, babasının ve erkek kardeşinin ne diyeceği umrunda değil!

Sağ elinin işaret parmağıyla kapıyı gösterip ?Defol git!? diyor ve arkasından ?Valizini de almayı unutma.? diye eklemeyi unutmuyor. Adam başlıyor ?kem küm? etmeye? Kadının işaret parmağı halen kapıyı gösteriyor.

***

Kadını ağanın, şeyhin, şıhın, babanın, erkek kardeşinin ve de törelerin (!) elinden kurtarırsak demokrasi çınarının kökleri daha güçlenir.

Kadınlarımızın makus talihini yenmezsek muhtar daha çok kadın alır getirir. Kadınlar dikkat! Nikahsız kadının mirastan hiç bir hakkı olmaz!

Ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş kadın yalnızca kocasını evden kovmakla kalmıyor sabah ilk işi de boşanma davası açmak oluyor.

Ne zaman ki kadınlarımızın sofradaki yeri öküzümüzden önce gelir; işte o zaman kadınlarımızın makus talihi yenilir!

Sağlıcakla kalın.

 Zekai BULUÇ

yasemin türkmen
6.02.2018 17:22:50
hem cinslerine en büyük kötülüğü yapanlar yine bizim kadınlarımız diğilmi aklı başında olanlarda aynı hataya düşüyorlar kemiğini kemirtmiyenlerden olsun tüm kadınlarımız kahrolsun zayıflık

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00