Vahit ŞAHİN


ERDDOĞAN´IN MİTİNGİNDEN İZLENİMLER


Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan´ın Adana mitingini izlemek üzere Uğur Mumcu Meydanı´na gitmek üzere saat 16.30´da çıktım. O gün otobüsler, beleş ya içerisi hınca hınç dolmuştu. Otobüste daha çok Suriyelililer vardı. Çoluk-çocuk- genç, yaşlı Suriyeliler ile miting alanına gittik. İki polis kontrol noktasından geçerek güçlükle alana girebildim. Saat 17.15 olmuştu. Erdoağan´ın ilk kez bu kadar kalabalık topladığına tanık oldum.

Biraz ilerleyince MHP´lileri gördüm. Herkesin ellerinde Türk Bayrakları var. Bayraklar da ?beleş? tabi ki. Alana giren herkese bayrak dağıtılıyordu. Sunucu sık sık ?Bayrakları görelim? diye anons yapınca herkes sallıyordu. Sular da beleşti. Katılanlara hem bayrak hem su veriliyordu.

Miting alanına girenlerin çokluğunun yanı sıra ayrılanlar da vardı. Bir arkadaşım giderken,?Gelmesek durumumuz çok kötü olacaktı. Göründüm, şimdi gidiyorum? diyordu. Belli ki zoraki getirilmişlerdi.

Kalabalığa sık sık Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Muhsin Yazıcıoğlu´nun zamanında başkanlık sistemi ile ilgili söylediği sözleri içren görüntüler dev akrandan kalabalığa izletiliyordu.

Saat 18.15 olunca Cumhurbaşkanı´nın hava alanına indiği ve meydana gelmek için yola çıktığı anonssundan sonra selamlama konuşmaları için sırayla Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve en son olarak da AB Bakanı Ömer Çelik kürsüye geldi. Çelik, mitinge gelirken kazada ölen 3 vatandaş için ?şehit? demesi ise dikkat çekti.

Saat 18.40´ta reis davet edildi. Ve liderin yaptığı gibi Adanalıları onura eden sözler söyledi. Örneğin ?Nasılsınız gadasını aldıklarım?, ?Allah´ına gurban Adana? iç gıdıklayıcı cümleleri söyledi Sayın Cumhurbaşkanı.

Cumhurbaşkanını uzaktan sadece dev ekranlardan görenler, 15 dakika sonra topluca ayrılmaya başladılar. Belli ki uzaktan gelenlerdi bunlar.

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kalabalığa evet dedirtirken meşhur Rabia işareti ile yaptırması gözden kaçmadı. Zaman zaman Arapça sureler de okuyan Erdoğan, kendisinin sadece Allah´ın huzurunda rükû ve secdeye giderken eğildiğini, başka hiç kimsenin huzurunda eğilmediğini de söyledi. Erdoğan, ?Adana, sizi özellikle referandumda takip edeceğim? diye de Adana´ya önem verdiğini gösterirken son olarak meşhur şarkısı ?Beraber yürüdük biz bu yollarda?yı herkese tekrarlattı.

Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla, 197 proje ile 681 milyon 673 bin TL´ye mal olan Toplu Açılış Töreni´nde açılışı gerçekleştirilen tesislerin isimleri açıklanmadı ama Adana ilk kez Erdoğan´ın yüzünü güldürdü. Başta MHP´liler, sonra Suriyeliler ve AK Partililerin koalisyonunu gördük bu toplu açılış mitinginde?

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00