Cihat OVALI - YORUM


ENGİN HOCA BEREKETİ


Öyle bir dokundu ki takıma, uyuyan devi bırak uyandırmayı adeta sirkeledi. Geçen sene Adanaspor´u çalıştırmaya başladığı ilk haftada aldığı Boluspor mağlubiyeti sonrası, şampiyonluğu garantilediği maça kadar yenilgisi yoktu Engin Hoca´nın. Bu sene ise çıtayı daha da yükselterek, ilk iki maç sonucu altı puanı hanesine yazdırdı Adanademirspor´un. Bu demek oluyor ki, Mavi Şimşekler 2016-2017 sezonunda uzak ara şampiyon olacak. Ben inanıyorum, taraftar inanıyor,  Adana halkının da inanmasını bekliyorum.

Adanademirspor-Elazığspor karşılaşması boyunca hiç susmadı taraftar, kulakları sağır edercesine futbolcularına destek vermekten imtina etmedi. Ne mutlu böyle bir taraftar kitlesine sahip olan takıma. Kapalı tribündeki taraftarın yaptığı tezahürat,  zaman zaman uyuklayan maraton seyircisini de hareketlendirdi ve Adana 5 Ocak stadını büyüleyici bir atmosferin içine soktu.

İşte bu atmosferde başlayan maça ev sahibi takım fırtına gibi girdi dersem abartmamış olurum. Öyle ki,  konuk takım oyuncuları boks terimiyle adeta abandone vaziyetindeler. İlk (18) dakikada çağdaş futbolun gerektirdiği her şeyi yaptılar. Pres, topa sahiplik, rakibi kendi yarısına hapsetme, top kapma gibi ne gerekiyorsa fazlasıyla yerine getirdiler.

 Hatta yanımda oturan ve bu sezon ilk defa Demirspor maçına gelen basın mensubu arkadaşım bana dönerek, takımın sezon başından bu yana böyle mi oynuyor sorusunu yöneltti. Diyeceğim o ki takımın bu şekilde oynaması bizler gibi onu da şaşkına çevirmişti. Kendisinin bu sorusuna sadece Engin Hoca´nın elinin takıma değdiğini ifade ettim.

Ama,  19.dakikadan itibaren o süper oynayan takım gitti ve yerine  ilk (7) haftadaki uyuşuk futbolu oynayan  takım geldi. Neyse ki, 40. Dakikada Hakem Mustafa İlker Coşkun´un,  De Souza´nın ceza sahası içerisinde düşürülmesine verdiği penaltı kararı imdada yetişti. Pote´nin düzgün bir vuruşla attığı penaltı golü, zaten bir dakika bile yerinde duramayan tribünleri daha da hareketlendirdi. Bu arada, Pote´nin biri hava topunda olmak üzere (2) penaltı pozisyonunu es geçen orta hakemin, bu penaltı kararıyla günah çıkardığını da belirtmeden geçemeyeceğim.

İkinci yarıya skor üstünlüğüyle başlayan ev sahibi takım, her ne kadar topla oynama üstünlüğünü konuk ekibe vermiş olsa da, 54,60 ve 84.dakikalarda yaratılan tehlikeli atakları savuşturmasını bildi. Bu yarıda Mavi Şimşeklerin tek dişe dokunur atağı 62.dakikada Grbıc´in bomboş pozisyonda topu kaleciye çarptırmasıydı.

90+´da iki takımın da yakaladığı birer gol girişimi sonuçsuz kalırken,  yüreklerin ağıza geldiğini  söylemekte  fayda var. Bu uzatma dakikalarında;  Elazığspor´da Kenan Şahin topu Kaleci Emrullah Şalk´a teslim ederken, Adanademirspor´da da Sercan Kaya topu Kaleci Serdar Kulbilge´nin ayaklarına nişanladı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ev sahibi takıma rahat bir nefes aldırırken, centilmence geçen maça ufak da olsa leke süren Kenan Şahin´i ve Serdar Kulbilge´yi kınıyorum. Müsabakanın sona ermesinden sonra soyunma odasına gitmek yerine, Demirspor´un  teknik ekibiyle  dalaşmanın ne alemi var. Lig uzun bir maraton galibiyetler de olacak mağlubiyetler de,  bugün yenilirsin yarın yenersin, önemli olan dostlukların baki kalması.

Manisaspor karşılaşmasında gördüğü (9) sarı kart sebebiyle,  hafta içi TFF Disiplin Kurulu´na  sevk edilen Adanademirspor,  bu maçta da (6) sarı kart gördü. Bu sarı kartlar artık tehlike arz eder hale geldi. Engin Hoca´nın gerekli uyarıları yapacağına hiç kuşkum yok.

Galibiyetler seriye bağlandı, haydi Demirspor taraftarı sahip çık artık takımına.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00