Cihat OVALI - YORUM


DERBİNİN GALİBİ TARAFTAR

SPOR YORUM


Haftanın ilk günü olmasına rağmen 10.000 taraftarın önünde karşılaşmaya başladı Adana Demirspor ve Adanaspor takımları. Güney´in derbisi olarak anılan müsabakada taraftarın bu maça rağbet etmesi gerçekten sevindirici. Yaklaşık 9.000  taraftarıyla  ev sahibi konumunda olan Mavi Şimşekler maçın favorisi görünümünde.

Ezeli rekabete gölge düşürecek en ufak bir olayın olmaması mutluluk verici. Sadece, Maraton tribünündeki Demirspor taraftarı ile Güney kale arkası doğusunda yer alan Adanaspor´ lu seyircilerin arasında çok boşluk bulunması  güvenlik amacıyla yapılmış  olsa da, maçı televizyondan seyreden   izleyiciler için ?Neden bu kadar boşluk bırakılmış? sorusunu sormalarına sebebiyet vermiştir.

Öte yandan, tıka pasa dolan Maraton Tribün için olsa gerek, maçın 67.dakikasında yapılan ?Merdiven boşluklarını boşaltalım? anonsu hayretle karşılandı. Kımıldayacak yeri kalmayan buradaki insanları başka bir bölüme alma imkanı olamayacağına göre, bu anons neyin nesi. Ya maç başında merdivenler boş kalacak şekilde çalışma yapılmalıydı, ya da bu tribünün beşte birinin boş bırakılmasının önüne geçecek tedbirler alınmalıydı.

İlk yarısı az da olsa Adanaspor´un  cılız ataklarıyla geçen dakikalar sonrası,  her iki takımda bir puana razı intibaını bıraktı oynanan futbol. Bu yarıda takımlar üçer atakla soyunma odasının yolunu tutarken, skorun başladığı gibi sonuçlanması kadar doğal bir netice olamazdı.

Genel kanı,  devre arasında hocaların bu oyun sistemlerini değiştireceği yönündeydi. Futbolculara üst seviyede motivasyonda bulunup, maçı kendileri lehine döndürmek için gerekli taktik savaşları mücadelesini yapacaklarının  beklentileri içindeydik.

Nitekim ikinci yarının başlamasıyla, Demirspor´un ilk yarıdaki uyuşuk futboldan sıyrıldığına tanıklık ettik. 50.dakikada gelen Mavi Şimşeklerin galibiyet golü, 5 Ocak Stadı´ndaki futbolu da üst seviyelere taşıdı. Golün verdiği moralle yüklenen ve  52, 56 ile  85.dakikalarda pozisyona giren ev sahibi takım ataklarına,  60 ve 81.dakikalarda cevap vermeye çalışan misafir takımın çabaları skoru değiştirmek için yeterli olmadı.

Sonuç olarak, bu ezeli rekabette taraftar desteğini arkasına alan Adana Demirspor hanesine üç puanı yazdırmayı başararak, tarih sayfasındaki yerini aldı. Geçtiğimiz haftalarda belirttiğimiz gibi, taraftar Şehrimizi temsil eden iki güzide kulübümüzün seri galibiyetler almasıyla mutlu olacaktır. Temsilcilerimizin,  Adana´ya olan borçlarını bu şekilde ödemeleri mümkündür.  

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00