EĞİTİMCİNİN KALEMİNDEN-Kemal Çelikkaya


DEMOKRASİLER SEÇİMLERLE YAŞAR

Sevgili okurlarım


Sevgili okurlarım

Son günlerde ülkemizde  seçimden söz edildiğinde DARBE  YAPILACAKMIŞ gibi algı yaratılmaya çalışılıyor  gibi bir hezeyan var, SİZLER  NE DERSİNİZ ?

ÜLKE YÖNETİMLERİ elbette seçimle işbaşı yapar. Seçimi kaybettiği zaman yönetimi yeni kazanan siyasi parti ya da oluşacak yeni yönetime devreder. DEMOKRATİK düzen böylece yaşamını sürdürür. Geçmişte darbeler olmuştur. Fakat darbeyi silahlı gücü elinde bulunduranlar tarafından yapıldığını aklı eren herkes bilir bu olayları. Herkes bu olayları bildiğine göre, amaç: Yapılan yanlışları unutturmak için gündem değiştirmek midir? SİZLER NE DERSİNİZ SEVGİLİ OKURLARIM.  

Bütün mesele cahil cahilliğini, alim alimliğini bilecek. İnsanın cennetini ancak insanın kendisinin kazanabileceği kadar aklı olacak. Bu kadar aklı olmayanların devleti, milleti yönetme hakkı olmayacak. Bu dünyayı yönetmek akıllı, bilim insanlarının ve dürüst, haktan ve de halktan yana olan yöneticiler olacak. DEMOKRASİYE inanacak, demokrasinin ne demek olduğunu bilecek kadar akıllı olacak. Aydın entelektüel yöneticiler halkla bütünleşirse milletin menfaati için çalışır. EZİLEN HALKI  HER YÖNÜYLE BESLEYİP KALKINDIRACAK. SEVGİLİ OKURLARIM. Bilirsiniz devlet kanunlarla yönetilir. Bugün 21. Yüzyılın gereklerine insanların ihtiyaçlarına göre devletimizi yönetmemiz gerekmektedir. Bugün partili bir cumhurbaşkanlığı ile yönetiliyoruz değil mi? Bu sistem milletimize uymamıştır. DEMOKRATİK usullere  göre yönetilmemizi istemek milletimizin, halkımızın tabii hakkıdır. Peki öyle mi yönetiliyoruz? Taktir yüce milletimizindir elbet.

     Seçimlerde on milyon emeklimiz oy kullanmakta. Yedi milyon okur yazar olmayan insanımız kendini yönetecek bir iktidarı belirleyecek. Eğer bu yurttaşlarımıza demokrasi bilinci verilememişse demokratik kuralar değil de dini söylemlerle hitap edilirse, dini siyasete alet eden siyasiler kazanacaktır. Bir de yaklaşık beş milyon Suriyeli’den ne kadarı oy kullanacak bilinmiyor. Bu kesim üzerinde bir anket düzenlense(Demokrasi deyince ne anlıyorsunuz? diye) sonucu siz de tahmin ediyorsunuzdur. Kaldı ki KURTULUŞ SAVAŞIMIZI, İSTİKLAL SAVŞIMIZI –keşke Yunan kazansaydı- diyen bir milliyetsizi  ziyaret ederek onurlandıran partili cumhurbaşkanı ve ATATÜRK’ ün kurdurduğu Diyanet İşleri başkanının bulunduğu ülkemizde insanların dinden soğumaya ,uzaklaşmaya başladığını görmek, işitmek insana acı ve hüzün veriyor doğrusu.

Demokrasi barıştan yana, hak ve adaletten yana, halktan yana, insan hakları ve özgürlükten yana saygı, hoşgörü ve bilimin ışığında ülkeyi yönetmektir. Böylece barış ve huzur içinde millet bilim, kültür, ekonomi, sanat, sanayi velhasıl topyekün kalkınma gerçekleştirildiği zaman ülkemiz gelişir, yükselir ve yüksek bir hayat standardına kavuşur. İşte o zaman  mutlu barış içinde bir TÜRKİYE, DÜNYADA DA SAYGIN BİR TÜRKİYE yaratılmış olur. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN  gösterdiği bir  TÜRKİYE YARATMIŞ OLURUZ. Sizler ne dersiniz sevgili okuyucularım. Sağlıkla kalın, evde kalınız.

ÜLKEMİZDE Siyasi partilerin devlet yönetiminden ayrılmaları demokratik usuller ve seçim yapılarak mümkün olmaktadır. GENEL seçimler olsun, yerel seçimler olsun seçim sonuçlarına göre  belirlenmekte olduğunu idrak etmeyen bir insan yoktur. Seçim sonuçlarına göre bazen tek bir parti kazanır, bazen de hiçbiri çoğunluğu elde edemez, uzlaşarak koalisyon kurulur.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00