Zekai BULUÇ


COVID-19 vız gelir vız!


30 Ağustos Utkusunu yüreğimizde canı gönülden coşkuyla kutlayacağız!

            Yine bir 30 Ağustos Utkusunu kutlama günü geldi. Ne yazık ki COVID-19 sebebiyle böyle büyük bir bayramın meydanlarda ve alanlarda kutlanması kısıtlandı.

            Şimdi sıra geldi Garp Cephesi Komutanı İsmet Paşa’ya… İsmet Paşa bu büyük utku için şöyle konuşuyor: İğne ile kuyu kazdık! Sarıkamış’taki kar ve toprak altında bulunan savaş toplarını iki yıl süren zorluklarla Afyon Şuhut’a getirip binbir zorlukla Kocatepe’ye çıkardık. Tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra 26 Ağustos sabahına karşı M. Kemal Paşa ateş emrini verdi. Dünya üzerinde M. Kemal Paşa gibi harita üzerinden savaş stratejisini bilen bir komutan yoktur! (Arkadaşlar Şuhut Kocatepe yolu engebeli bir yoldur. Yolun üzerinde bulunan bir pınarda M. Kemal Paşa elini yüzünü yıkamış ve su içmiştir. Ben birkaç kez Adana’dan Kocatepe’ye giderken arkadaşlarımla şimdi Atatürk çeşmesi diye anılan yerde elimizi yüzümüzü yıkayıp su içmiştik.)

            İsmet Paşa devam ediyor: Top atışları başlayınca üst emperyalist İngilizlerin silahlarıyla donanmış Yunan Ordusu Ege tarafına yöneldi ve Mustafa Kemal Paşa bulunduğu siperden şöyle bağırdı “Neredesin Hacı Anesti? Gel de ordularını kurtar.”

            Mustafa Kemal Paşa’nın bir özelliği de bazı konularda arkadaşlarının fikrini öğrenmekti.

            Bir kağnı arabasına oturup birer sigara yaktık. Fevzi Paşa’ya (ÇAKMAK) dönerek “Ne yapalım?” diye sorunca Fevzi Paşa şöyle cevap verdi: Kaçan ordunun peşinden gidilmez, köşeye sıkıştırılan kedi gibi üzerine atlar! Mustafa Kemal Paşa bana dönerek “Sen ne diyorsun İsmet Paşa?” diye sorunca ben de “Peşlerinden gidelim, gitmezsek Yunanistan’dan takviye asker getirirler, İngilizlerden de silah takviyesi alırlar.” dedim. M. Kemal Paşa sigarasından bir nefes çekti ve Fevzi Paşa ve bana dönerek “İsmet Paşa’nın dediğini yapacağız.” dedi.

 

            Cumhuriyet kurulduktan sonra İsmet Paşa’ya 30 Ağustos utkusu sorulunca şöyle cevap vermiştir: 30 Ağustos Utkusu nadide bir sanat eseridir ve eşi benzeri yoktur!

            İsmet İnönü Lozan’da masada bulunan şımarık emperyallere 30 Ağustos Utkusu sayesinde “Ben Mondros’tan değil Mudanya’dan geliyorum.” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedini almıştır!

            Meydanlarda ve alanlarda kutlanması gereken 30 Ağustos Zafer Bayramını bizler de canı gönülden yüreğimizde kutlayacağız!

            Evde kalın.

            Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92