Ahmet DOKUZOĞLU-NE DEMİŞTİK?


ÇOK GÜNAH İŞLEDİNİZ


ÇOK GÜNAH İŞLEDİNİZ

 

 

Gecen hafta belediye seçimleri yapıldı.

Her ilde ve ilçelerde Belediye başkanları ve Belediye meclis üyeleri belirlendi. Ayrıca Mahalle ve Köylerde muhtarlar ile Muhtar heyeti azalar seçildi.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ilginç hikayeler ortaya çıktı.

Bunların bir çokları seçim progandalarında  yaşandı.Başta Partili Cumhurbaşkanı RTE,İç işleri Bakanı S.Soylu ve Muhalefet liderleri arasında kıyasıya bir karalama kampanyası yürütüldü. Halk ikiye ayrıldı. Vatan cephesinde olan Cumhuriyetçiler ve karşılarında,(Vatanı bölen, parçalayan,dış güçlerle işbirliği yapan) dedikleri  Millet ittifakına bağlı partiler.Bunun yanında Halciler, kamyoncular, çiftçiler, taksiciler ve Emekli olamayan yaşı geçmişler.Hatta soğan,patates,patlıcan.

Geçen seçimlerden farkı; Partili Cumhur Başkanın ülke çapında 106 miting yapması ve devletin bütün olanaklarını kullanması ve bunu alanen yapması, dikkat çekti.

Her Bakan,kendi gücü ile devreye girdi.Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı bunların başındaydı.Her ikisi de Asker ve Polis gücünü ilk defa siyasette kullanmak istediler.Anlattıklarını bütün televizyonlarda milletin kafasının içine soktular.

 Her seçimde Kamuoyu araştırmalarına önem veren, ona göre konuşma hazırlayan, proganda yapan, Partili Cumhurbaşkanı bu defa;Kamuoyu  araştırmalarını,?safsata? olarak değerlendirdi. Bu çok ilgi çekti. Her konuşmasında muhalefeti HDP ve Kandille işbirliği yapmakla suçladı.

Muhalefet ise AKP nin daha önce Kandille,İmralı ile,Feto ile nasıl işbirliği yaptığını kendi ağızlarından halka duyurdu.Konuşmalara yeni bir ek yapmadı.Sadece o günkü konuşma ve görüntüleri yayınladı.

Partili Cumhurbaşkanı, özellikle büyük şehirlere  aday olarak,en yakın eski bakanlarını aday gösterdi.Hatta Meclis Başkanını oradan aldı ve İstanbul´a Belediye başkan adayı yaptı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Meclis Başkanı, eski Başbakan, Belediye başkanlığına aday gösteriliyordu.

 İlk hatalarını istifa etmemekte yaptılar. Halbuki Meclis Başkanları kanun gereği bir partinin toplantısına bile katılamazdı. Bu davranışı,Millete inat yapmaya kalktılar. Ve çok puan kaybettiler. Bir Meclis başkanı kanun ve nizamı tanımıyorsa o ülkede demokrasiden ve hukukun üstünlüğün bahsedilemezdi. Sonunda istifa etti. Fakat bu dik kafalılık çok şey kaybettirdi.

  Biliyorsunuz 24 Haziran 2018 de Partili Cumhur Başkanlığı sistemine geçildi. Muhalefet tarafından en çok eleştirilen taraf Partili Cumhurbaşkanının Milletin Cumhurbaşkanı olamayacağı tartışmasıydı.Sebep de  Partili Cumhurbaşkanının tarafsız olamayacağıydı.Bu seçimde bu tez o kadar net yaşandı ki toplumun gözünde Cumhurbaşkanlığının itibarı sıfırlandı.Değer kaybetti.Fakat seçim kazanmaya o kadar meyletmiş RTE nın umurunda bile olmadı.Hatta seçim sonrası  kazanan Muhalefet Belediye başkanlarını çalıştırmayacağını,onların birer topal ördek olacaklarını söyledi.Bu bile  ülkenin nasıl hukuk kurallarının dışına çıktığını göstermekteydi.

    Seçimde dikkat çekenlerden biri de; AA seçim sonuçlarını taraflı yayınlamasıydı.Daha önce de bu hataları yapıyor ve dikkati çekiyordu.Fakat bu defa suçüstü yakalandılar.Gece saat 11.30 da Binali Yıldırım önde giderken başa baş noktasında yayını durdurdular.Milleti yanıltmaya çalıştılar.YSK Başkanının;

 ?AA Benim müşterim değil. Biz onlara bilgi vermiyoruz.?sözü ile dikkatler AA üstüne çevrildi.Yıllardır devlet adına yapılıyor sanılan yayınların parti adına yapıldığı ortaya çıktı.

 Şu ana kadar İstanbul Ankara ve bir çok yerde seçim sayımları tekrar yapılmaktadır. İnsanların kafalarına her türlü seçim tuzakları gelmektedir. Bu olay ülkemize itibar kaybettirmiştir.

En önemlisi baştan milletin gözüne baka baka Sn. Partili Cumhurbaşkanının;

 ?Ben onları çalıştırmam.Onlar birer topal ördektir.?sözü ülkemiz için uygun bir davranış olmamıştır.Devlet adamlığına yakıştıramadım.

 Son olarak bu memlekette sağcıyım,milliyetçiyim diyen, 1950 yılından bu yana Komünist düşmanlığı yapan,halkın içinde olmak için çaba harcayan gençlere;

 ?Eve geldiğinde kapıda arkadaşının şapkasını görürsen bil ki karıyın yanına o gitmiştir.?diye komünist tarifi yapan kişilere Tunceli ye gitmelerini ve orada bir komünist başkan tanımalarını tavsiye ederim. Çok günah işlediniz. Umarım bundan sonra komünist nedir bilirsiniz.     

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00