İlhan ALPER


ÇOCUK DÜŞMANLARI?


       Yıllar önce bir gün, sonradan müdür olduğunu öğrendiğim müdür yardımcısı 13/14 yaşlarındaki bir kız öğrenciye yanımda öyle bir bağırmıştı ki sormayın gitsin? Konuyu şimdi tam olarak hatırlayamıyorum ama önemsenmeyecek bir konuydu. Olgun bir insanın kolaylıkla es geçebilirdi. Milletin içinde o kız çocuğunun nasıl olduğunu varın düşünün artık. İçimden o kadar kızmıştım ki bu densizliğe, biri de çıkıp şunu bir yumrukta yere sermeli demedim değil.

            Sonra, yine yıllar sonra?

            Yine bir müdür yardımcısı arkadaşın yanındayım?

            Kapı çalındı, gelen bir bayan öğretmendi. Elinden tuttuğu 8-9 yaşlarındaki bir kız çocuğunu getirip masanın yanına bıraktı.

            -Alın bunu efendim çok yaramaz, ne söylesem söz dinletemiyorum gibisinden birşeyler?         

            Öğretmeni pes ettiren kızı müdür yardımcısı yanına çağırdı. Yavaş yavaş sordu, tatlılıkla,  o da yanıtladı. Yaramazlık yapmaması yolunda uyardıktan sonra sonra sınıfa gönderdi.

Ardından? Bir bağırma olayı daha?

Sakin sakin duran bir yönetici namludan çıkarcasına patlayıp, birden patladı. Ağzı, gözü sınırlarını zorladı yüzünün haritasında. Veliyle konuştu telefonda.Veli okulu, öğretmeni suçluyor, çocuğuna sahip çıkıyor. Anlaşılan iletişim uzatmaları oynuyor en tiz yerinde.

Tabii kolay değil bu, ?eti senin kemiği benim? anlayışından  cep telefonuyla görüntü kontroluna geçilmiş. Öğretmeni dinlesen öğretmen haklı, çocuğu ya da ailesini dinlesen onlar. Gerçek olan bir şey var ki  konunun öneminin bilinmediği bir avarelik süreci yaşayan gençlik de var. Aile problemleri, sorunlar da cabası. Oysa akıyor zaman?. Asıl altın değerinde olan da o.

Tabii tam bam teline vurduk süreç olarak da biraz?

Benim aklıma hemen sorumsuz ana okullarında ortaya çıkan çocuk düşmanlıkları geliyor. Servis minibüsünde unutulup yaşama veda eden çocuklar; bilinçsiz, kültürsüz, sevgisiz ana okulu ve kreşlerde yaşanan olaylar da bugünlerde basının gündeminde. 

Aslında başka şeyler de aklıma gelmiyor değil? Resim desinden yazılımız, deprem görmüş gibi sarsan eli ağır Din dersi ve Fransızca hocamızdan yediğim tokatlar? Neyse ,onları da gelecek hafta anlatırım.

İlhan Alper

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00