Ahmet DUMAN


CHP, Bu Seçime Katılacak mı?


Yerel seçim sath-ı mailine girdiğimiz günlerde ?nereye kim aday olacak?? sorusuyla birlikte aday belirleme yöntemi üzerinde de bazı beklentiler oluştu. Özellikle aday belirleme konusunda CHP kamu oyunda beklentiler önseçim olur yönündeydi. Olmadı her zamanki gibi Genel Merkez ataması olacaktı. Bu kesinleştikten sonra nereye kim atanacak sorusu sorulmaya başlandı. Kemal Bey ekibiyle birlikte yüzlük guruplar halinde adayları ilan etmeye başladılar. İlk belirlenen bu adaylar arasında Adana ve ilçeleri yoktu daha sonra kısmen açıklandı şimdi önümüzdeki MYK toplantısında açıklanacağına dair medyada haberlere rastlanılmakta?

Kemal Bey ve ekibinin hiç acelesi yok seçime de o kadar hazırlar ki Ankara´dan dışarı çıkmadan seçimi alacaklar. Alırlar mı dersiniz? Onlar öyle sanıyorlar.

CHP de bu iktidarla, bu yönetim anlayışıyla mücadele etme içgüdüsü yok CHP bu gücü yitirmiş! Akıl alacak gibi değil. iktidar her gün alanlarda her gün medyada canlı yayında; CHP mecliste Salı gurup toplantısında muhalefet yapıyor.

2014 yerel seçimlerinden beri bu ülkede 31 Mart 1019 günü yeniden bir yerel seçim olacağı biliniyordu. Yapılan değişikler içinde bu madde yoktu yeni Anayasa değiştirilmiş haliyle yürürlüğe girince yerel seçim ortamına girmiş bulunuyorduk. Değil mi?

Birkaç ay önce biri adayların ne zaman açıklanabileceğine dair görüşümü sordu; yanıt olarak ?YSK takvimi açıklamadan CHP aday saptayamaz? dedim. Şimdi, sizde, biliyorum, ne alaka dediniz. İlgisi alakası şu: Kemal Bey ve adamları bu atama işlerini bir an önce yapmak yerine partili seçmen ve adaylara güç gösterisi yapmayı, patronun kim olduğunu göstermeyi seviyorlar. Başka şeyleri de seviyorlar ama onlar bizde kalsın.

Bu yazıyı yazdığım 14 ocak günü sabahı gazetede bir haber vardı: CHP´de aday belirlemede sona gelindi başlığıyla Parti Meclisinin 16 Ocak´ta toplanacağını ve bu güne kadar belirlenmeyen il, ilçe ve beldelerde aday belirlenmesinin tamamlanacağı yazılıyordu (Korkusuz, 14 Ocak 2019 5. Sayfa). Haberden anladığım kadarıyla, İzmir´in de içinde bulunduğu birkaç yerin açıklanması ise ay sonunda yapılacak ek parti meclisi toplantısında belirlenecekmiş.

Neden CHP´nin aday belirlemesinin YSK nın seçim takvimine bağlı olduğuna gelince; anlamış olmalısınız. YSK´nın açıkladığı seçim takvimine göre adayların YSK´ya bildirilme süresi 19 Şubat 2019 günü saat 17 de sona eriyor! Daha zaman var yani?

Geçenlerde Yeni Adana´da otururken çok eski bir arkadaşım geldi. ?Hiç hükümete ve hükümeti oluşturan partilere atıp tutmuyorsun hep Kılıçdaroğlu ve CHP´yi yazıyorsun? dedi.

Başka partiyi lideri veya ideolojiyi neden yazalım ki, bizim onlarla hiçbir işimiz yok, ancak onların devlet yönetiminden çekilmesi gerek. Bunun da yolu demokrasi ve henüz sona erdirilmemiş çok partili seçimli demokrasi ise; CHP iktidar olmadan derlenip toparlanmadan yakındığımız tüm sorunlardan kurtulma şansımız var mı?

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00