Ahmet DUMAN


Çarşamba´nın Gelişi.


 

CHP´liler 24 Haziran seçimlerinden çok umutluydular çook. Bu kez iş tamamdı. Ama olmadı.

CHP´liler 24 Haziran seçimlerini kaybettiklerini anlar anlamaz hemen O gece birbirlerine girdiler. Cumhurbaşkanı adayına öyle bir çullandılar ki; anımsarsınız?

CHP´liler 24 Haziran seçimlerinde öyle bir kandırıldılar ki, başlarına hiç öyle bir şey gelmemişti. Sandıkların yarısına yakını açıldıktan sonra partisinin en yetkili ağızları onları tatlı uykulara yatırmaya devam ediyordu: O saatte ?seçimin ikinci tura kaldığını? ilan ediyorlardı?

CHP´liler 24 Haziran seçimlerinden 25 Haziran´a uyandıkları zaman hırpalayıp kendi kendilerini tatmin edecekleri Günah Keçisi önlerine koyulmuştu bile: Muharrem Bey! Muhterem de bu işe öyle hazırdı ki görevini, hiç yadırgamadan hâlâ sürdürüyor.

Hakkını inkâr etmemek gerek; Muharrem Bey uzun ve gereksiz konuşmaları arasında öyle bazı laflar etti ki laf kalabalığından fazla akılda kalmaları mümkün olmadı. Not etmişim: 12 Temmuz 2018 tarihinde Haber Türk TV de kendisiyle yapılan söyleşide geleceğe dair görüşleri arasında birkaç cümlesi ders niteliğinde.

Muharrem Bey bu konuşmasında ?yakın bir gelecekte seçim var; şimdiden hazırlanmak gerek. Türkiye´de 188 bin sandık var. Sandık görevlilerini bir statüye bağlamak gerek? Bir sözü daha var ki tam çerçeveletilip duvara asılacak söz ? Zafer hazırlanmaktır. Yeniden hazırlanacağız ve başaracağız. Buna mecburuz.?  Haklı değil mi?

Şimdi CHP Genel Merkezine bilumum yetkililerine özellikle 24 Haziran gecesi açıklama yapabilenlere sorumuzu soralım: Hazırlandınız mı? 188 bin sandık görevlisini, yedekleriyle birlikte 200 bin diyelim, hazırladınız mı?

Aynı soruyu Adana, İl ve İlçe yönetimlerine de soralım. Adana´da 5000 e yakın sandık var, bu sandıklara görevlendireceğiniz partilileri buldunuz mu? Bu soruları siz de sorun. ne yanıt alacaksınız merak ediyorum. Ne yazık yanıtlar tam da beklediğiniz gibi: daha zaman çok, önce kendimizi sonra da eşi dostu belediye meclisi listesinde üst sıralara bir sokalım, sonra Allah Kerim! Aldınız mı yanıtınızı? Var sayalım soru sormaya niyetlendiniz, ilçe binasına veya il binasına gittiniz, görevli bulabilecek misiniz? Hayır. Aday adayı olmuşlar ve görevlerinden ayrılmışlar? Duyduğuma göre kongrede söz vermişlerdi aday olmayacaklarına dair.

Küçük birkaç sayı vereyim ve sonra soralım: Bu parti yöneticileri hangi yüzle aday olabiliyorlar? Adana genelinde 1Kasım 2015 seçiminde %29.8, Seyhan ilçesinde %32.9. 24 Haziran 2018 milletvekilliği seçiminde Adana genelinde %26.19, Seyhan ilçesinde %28.69! İşte, hesap ortada.(*)

Görevlerinden ayrılırken bu hesabı kendi kendilerine bari sordular mı acaba?

Siz Perşembenin gelişi Çarşamba´dan belli olur dersiniz ya; ben çarşambanın gelişini perşembeden görmek gerek derim. Yarını görmek bazen kolaydır; asıl önemlisi bir hafta sonrasını bir ay sonrasını bir yıl sonrasını görebilmektir.

Şimdiii: Bu gün Perşembe, çarşambaya bir bakalım ne görünüyor?

Kimin adamı nereye telaşından başka hiçbir şey görünmüyor.

Ve bir kez daha yazık oluyor.  

 

(*) özellikle Seyhan ilçesini olarak örnek vermedim, diğer ilçelerde de durum aşağı yukarı aynı?

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51