Cihat OVALI - YORUM


CANIMIZ YANDI


Yazdan kalma bir gün, zemin futbol oynamak için mükemmel ve coşku dolu taraftar topluluğu ortamında başladı Adanaspor-Osmanlıspor karşılaşması. Havanın çok güzel olması ve son haftalarda Toros Kaplanları´nın elde ettiği başarılı sonuçlar sebebiyle, ailelerin tribündeki yerlerini almaları gözümüzden kaçmıyor. Olması gereken de bu demekten kendimizi alamıyoruz.

Misafir takımın gücünü bilerek başlıyor ev sahibi maça. Temkinli ve haddini bilerek oyun kurmaya çalışıyor. Ama bu futbol felsefesi 19.dakikada Osmanlıspor´lu Ndıaye´nin plasesi ile çöküntüye uğrayarak, ızdırap dolu dakikaların başlamasına sebep oldu. İlk yarı maçın adamı Wobo´nun 42.dakikasında attığı golle sonuçlanırken, genel kanı maç bitse de gitsek dedik.

İkinci yarı 50,68 ve 82.dakikalarda gelen rakip takım golleri, coşkulu taraftarın sesini kesmekle kalmadı, homurdanmalara da neden oldu. Tek tesellimiz 51.dakikada Roneı´nın golüydü. Keşke bu gol temsilcimizin beraberlik sayısı olsaydı. Ne kadar mutlu olurduk anlatamam.

Avrupa kupalarında Perşembe günü Yunan temsilcisiyle deplasmanda oynadığı müsabakadan beraberlikle dönen ve yorgun olabileceğini düşündüğüm Osmanlıspor´un, bu kadar diri ve istekli futbol ortaya koyacağını ihtimal vermedim. Süper Lig takımı değil de adeta Afrika milli takımını seyreder gibiydim.

Futbol her ne kadar takım oyunu ise de, ferdi yeteneklerin gözardı edilmemesi gerekir. 1982 doğumlu olan ve 36 yaşından gün alan Webo, bu maçta dört asist yaptı ve bir de gol attı. Üst düzey bir profesyonel olduğu bir gerçek. 90 dakika sahada kalıp, maçın sonlarında dahi depara kalktığını ve defansına yardıma geldiğini belirtmek isterim. Her takıma böyle futbolcu lazım. Darısı başımıza.

Süper Lig´in (17) puanla 17.sırasında bulunan Adanaspor´un, bu hafta karşılaşacağı ve sıralamada 14.durumdaki A.Alanyaspor´un puanının (22) olduğunu dikkat çekmek istiyorum. Sadece (5) puanlık farkın olduğu rakibi yenmek ilerideki haftalara da moral depolamak anlamına geliyor. Klasik bir laf olacak ama Osmanlıspor maçı hiç oynanmamış kabul edilerek 22.haftaya konstantre olmak lazım. İyi hazırlanıp, motivasyonumuzu en üst seviyede tutarsak bu ve bundan sonraki haftalarda canımız yanmaz.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00