İlhan ALPER


CAN KARDEŞLER


            Özkan Can derken aklınızdan Can Kardeşler vurgusu geçebilir. Ondan söz etmeye kalksanız, müzik üstüne konuşmaya niyetlenseniz, önceki hafta konumuz olan Ali Canbolat da hemen aklınıza gelebilir?

Bu ister istemez anımsanır; şarkılara can veren Can Kardeşler yazan, besteleyen, çalan, okuyan ve hatta profesyonel anlamda müzik yapımını üstlenen  çok yönlü yetenekleriyle kendi yerlerini belirlerler?  

Bunun yanı sıra?

Can Kardeşler´in bir diğeride, yaşamını yitiren ağabeyleri rahmetli Hasan Bey. Ali ve Özkan Beyler bağlamanın tınısını ilk ondan işitmişler, sazla yatıp kalkmışlar çocukluktan beri.

Ayrıca bu müzisyen ailenin çocuklarına  kadar uzanan  müzik sevgisinin genetik olduğu da düşünülebilir. İkinci kuşak Canbolat´lar sıraya girmiş durumdalar.     

Karataş´ta, öteden beri müziği sevdiren, toplumu eğiten, halk müziği ve piyasa şarkılarını dinleten Özkan Can ve Ali Canbolat pofesyonel anlamda müzikle uğraşlarını uzun yıllardan beri sürdürmektedirler?

Canbolat ailesinin müzikle üretim ve profesyonel anlamdaki çok yönlü yetenek ve birikime dayananan özelliklerini müziğin dışına, basın alanına da kaydırabilmek olası. Bu konuda da Süleyman Canbolat adı hemen anımsanabilir Adana´da.

Bu haftaki yazımızın konusu aslında Özkan Can´la ilgili olsa da, ister istemez bir toparlama yapmak gerekiyor değerli Özkan Can´a gelirken?

Özkan Can´a gelince de?

            Başarılarla dolu genç bir sanatçı kardeşimizi görüyoruz yaptığımız incelemede?

            Bu sanatçı kardeşimiz sözünü ettiğimiz gibi, ailede yetişmiş; yazmış, bestelemiş, çalmış, okumuş, kasetleri, albümleri çıkmış, sanatçılara bestelerini vermiş ve ayrıca kurduğu müzik stüdyolarında birçok genç sanatçıya albümler çıkartmış.

            Sanatı güzel ve farklı olan Özkan Can´ın bir özelliği de, tam bir müzik profesyoneli olarak istediği zaman, çok kısa bir sürede yazıp, bestelemesi. Bu özelliği farklılık taşıyor bizce.  

            Bir de?

            Firmaların paylaşamadığı bir ses sanatçısı olarak adı geçiyor Özkan Can´ın?

            Müzik firmalarının albüm çıkarabilmek için kaçırmışlar Bestekâr-Ses Sanatçısı Özkan Can´ı.     

            Çukurova´nın bereketli topraklarında yetişen sevgili Özkan Can kardeşimize, Can Kardeşler´e, başarılarının daim olacağı güzel bir geleceği yürekten diliyoruz.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00