Zekai BULUÇ


“BU TAKIMI İŞGAL KUVVETLERİ KOMUTANI GENERAL HARRİNGTON KAPATAMADI…!”

27. Mayıs, 1960’dan sonra sonbaharda milli lig maçları başlar. Fenerbahçe futbol takımı Ankara’ya gidecek ve Gençlerbirliği ile karşılaşacaktır. Zekai BULUÇ


Gençlerbirliği futbol takımı Ankara’nın köklü kulüplerinden birisidir. Üyelerinin çoğu üst rütbeli subaylar ve ünlü siyasetçilerdir! Gizli bir el düğmeye basar ve oynanacak bu maçı ya Gençlerbirliği kazanacak ya da maç berabere bitirilecektir! Gizli el orta hakemi de ayarlamıştır.

Maç devam ederken Fenerbahçe bir gol atar ve orta sahası güçlü olduğu için maçı rölantiye alırlar! Hakem Fenerbahçeli oyunculara faul yapıldığı zaman; Faul atışını Gençlerbirliği lehine verir.

Maçın 90 dakikası biter fakat hakem maçı bitirmediği gibi uzattıkça uzatır! Şeref tribününde maçı izleyen Fenerbahçeli yöneticiler oynanan üçkağıdın farkındadır! Fenerbahçeli yöneticilerin bir kısmı, anti emperyalist Kurtuluş Savaşımızda İstanbul’dan Anadolu’ya silah kaçırmış kişilerdendir!

Hakem maçı tam 10 dk uzattığında; Şeref tribünündeki Fenerbahçeli yönetici çılgına döner ve sahaya inip Fenerbahçe’yi sahadan çeker! Bunun üzerine bir binbaşı, yöneticiye dönerek “Takımını sahadan çekme, yoksa bu kulübü kapatırım!” deyince Fenerbahçeli yönetici tamı tamına şunları söyler: Bu takımı kapatmaya işgal kuvvetleri komutanı General Harrington’un gücü yetmedi. Senin hiç gücün yetmez! Binbaşı cevap veremez ve maç Fenerbahçe’nin 1-0 galibiyetiyle biter ve tescillenir!

Evde kalın.

Sağlıcakla kalın.

NOT=Kurtuluş savaşımızda İstanbul futbol takımlarının çoğu İngilizlerle önceleri Papazın Çayırında daha sonra uyduruk bir stad olan Taksim stadında maç yapmış olup amaçları; İngilizlerin dikkatini dağıtarak Anadolu’ya silah kaçırmaktır!

Takım ayrımı yapmadan Anadolu’ya silah kaçıranların anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

                                               

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22