Cihat OVALI - YORUM


BU HAFTAKİ NETİCELER SÜRPRİZ!

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor, Spor Toto  1.Lig´in 9.haftasında deplasmanda Gençlerbirliği´yle 0-0 berabere kalarak hanesine bir puan daha kattı. Ligde ilk 8 maçını kazanan Başkent ekibi aldığı bu beraberlikle ilk kez puan kaybı yaşadı. Öte yandan, Adanaspor´un Coşkun hocanın gelmesiyle birlikte ikisi dış sahada olmak üzere toplam 7 puan toplaması dikkatlerden kaçırılmayacak bir ayrıntıdır. Yine Coşkun hocanın maç sonunda rakibinden bahsederken ?Rahat yenebileceğimiz bir takımdı? ifadesini kullanması, takımına ne kadar güven duyduğunun ifadesi olsa gerek. Üstelik bu maçta sakatlıklardan kaynaklanan değişikliklere gitmek zorunda kalan Toros Kaplanlarının, Ankara´dan getirdiği bu bir puan, önümüzdeki haftalarda hem sıralamadaki yerleşim, hem de takıma etki edecek moral motivasyonda çok büyük değer katacaktır. Haydi, bu takıma gönül veren taraftarlar, Cumartesi günü 5 Ocak Stadı´nın tribünleri Karabükspor karşılaşması için sizleri bekliyor. Bu hafta takımınızın her zamankinden daha çok sizlerin desteğine ihtiyacı var.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor, favori olarak çıktığı Elazığspor karşılaşmasından umulmadık bir mağlubiyet alarak, hayal kırıklığı yarattı. Oysa ki futbol oynamak için her türlü ortamın müsait olduğu bir maçtı. Tribünlerde yaklaşık 10-12 bin coşkulu seyirci, süper denecek bir zemin ve mükemmel bir sonbahar akşamında karşılaşmaya çıktı Mavi Şimşekler. Rakibinin içinde bulunduğu konum itibariyle moralinin bozuk olduğunun bilinciyle maça hızlı başladı ev sahibi takım. İlk dakikalarda golü bulamayınca misafir takım yavaş yavaş oyunda dengeyi sağladı. Nitekim, 44.dakikada Tatos´un ayağından kazandığı golle skor üstünlüğünü eline geçirdi Elazığspor takımı. İkinci yarı bambaşka bir Demirspor göreceğimizi sandık ancak, sağlı sollu gelişen ataklar ve tek kaleye dönen oyun beraberliğe dahi ulaşılmasını sağlayamadı. Bu maç için söyleyecek çok söz yok. Pazar günü deplasmanda Ümraniyespor´la oynayacak Mavi Şimşekler bu maçtan 3 puan aldıkları taktirde 9.haftadaki kaybını telafi edecektir.

Spor Toto  1. Lig´in 9.haftası toplam (15)  gole sahne olurken,  üç beraberliğin olduğu hafta yaşadık.   En farklı sonucu deplasmanda Karabükspor´u 4-0´lık skorla yenen Altay  takımı elde etti. Öte yandan, Lig´in dibine demir atan ve  düşmeye namzet Eskişehirspor ve Karabükspor´un bu haftayı yine mağlubiyetle kapamalarına rağmen, Elazığspor´un Temsilcimiz Adana Demirspor´u deplasmanda yenmesi haftanın en ilginç olayıdır.

Bu  haftayı deplasman beraberliğiyle kapatan Temsilcimiz  Adanaspor  (10)  puanla  onüçüncü sırada bulunurken, sahasında 9.haftayı puansız kapatan Adana Demirspor üçüncü sıradaki yerini korudu. İlk sekiz hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Adana Demirspor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Elazığspor, Eskişehirspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

10.hafta karşılaşmalarında;Temsilcilerimizden Adanaspor 27 Ekim Cumartesi günü saat 16.00´da sahasında Karabükspor´u ağırlarken, bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 13.30´da Ümraniyespor´a konuk olacak.

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04