Cihat OVALI - YORUM


BU HAFTA BERABERLİKLERLE YETİNDİK

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor   TFF 1.Lig´in 16.haftasında deplasmanda,  İzmir ekibi Altınordu´yla 1-1 berabere kalarak   Adana´ya bir puanla döndü.  Esasen önemsiz gibi görünen bu bir puanın,  önümüzdeki haftalarda çok değerli hale geleceği muhakkak. Çünkü, seri galibiyetler elde edilmediği taktirde,  düşme potasına yaklaşıldığı bu ortamda deplasmanda alınan  bu gibi puanlar önem arz edecektir.  İzmir´de bu hafta resmen bir hakem faciası yaşandı dersek yalan olmaz. Kol vücuda yapışık olan bir pozisyona temsilcimiz aleyhinde penaltı noktasını gösteren  Hakem Kadir Sağlam, ceza sahası içinde biçilen futbolcumuza ilk anda verdiği penaltıyı yardımcısının uyarısıyla iptal etti. Hakem konusunda ne kadar sitem etse Demirspor´a hak vermemek elde değil. Alt yapıya önem verip, yabancı futbolcu barındırmadığı gibi sebeplerle Türkiye´nin sempatisini kazanmış Altınordu takımını ön plana çıkarmak, memleketimizde futbolu geriye götürmekten başka bir işe yaramaz. Öte yandan, biraz da futbol şansı olacak bir takımın. İki top direkten döndü. Biri filelerle buluşsa deplasmandan üç puanla dönmek ihtimal dahilinde  olacaktı.  Son 8 müsabakadan,  3  puan  alan Temsilcimizin bu hafta kaçan iki puanına gerçekten içim burkuldu.    

Bir diğer temsilcimiz Adanaspor  seyir zevki üst seviyede oynanan maçta, evinde İstanbulspor´la 0-0 berabere kalarak alınan bir puana razı oldu.  Temponun çok yüksek olduğu maçta, mücadele ön plandaydı ancak, futbolun meyvesi gol eksikti. Gollük pozisyonlar iki takım adına da sahaya yansıdı. Şöyle ki, ev sahibi takımın gerçekleştirdiği toplam beş pozisyona karşılık, misafir takım da toplam altı kez pozisyona girdi. Ama bu pozisyonlar ?Ahh bu da kaçar mı?? cinsindendi. Adanaspor takımı için, kendi sahasında veya deplasmanda oynamış fark etmiyor.  Sanki, seyircisiz oynamaya alıştırmış  takım kendini.  Akşam şöyle bir baktım, artık ıskartaya çıkmaya ramak kalan 5 Ocak Stadı´nın Tribünlerine, inanın en fazla 200 seyirci önünde oynandı müsabaka. O seyirci ki bazen takımı ateşlediği anlarda, futbolcuların da ayrı bir havada top oynadıklarını gözlemledim. Çiçeği burnunda  Osman Hoca´nın dediği gibi, taraftar bu takımın yanına yakışıyor. Taraftarı olmayan bir kulübün yaşaması mümkün mü? Bakın Başakşehir´e,  kapı kapı dolaşıp okullara bedava bilet dağıtarak  taraftar kitlesi oluşturmaya çalışıyorlar. Turuncu Beyazlıların ise taraftarı var ama takımlarına küsmüşler. Bırakın artık bu inadı takımınıza sahip çıkın. 

TFF 1. Lig  bu hafta toplam (17)  gole sahne olurken,   (3) maç  beraberlikle  sonuçlandı.   En farklı sonucu 4-0´lik skorla  Ümraniyespor´u  yenen  Rizespor  elde etti. 16.haftanın  tek  deplasman galibiyetlni  Elazığspor´u  1-0´lık skorla yenen Erzurumspor  takımı   aldı.

Bu  hafta  bir  puan alan  Adanaspor   (23)  puanla sekizinci sıraya  düşerken,   haftayı (1) puanla kapatan   Adana Demirspor   (17)  puanla  on beşinci  sırada bulunuyor.  İlk  sıralarda  Ankaragücü (34), Ümraniyespor  (29),   Rizespor (28 ) ve  Giresunspor  (27)   puanla  yer alıyor.  Denizlispor  (13), Manisaspor (8) ve Gaziantepspor (4) puanla son sıralarda bulunuyor.

İlk yarının son haftasında ;  Adana Demirspor 23 Aralık 2017 Cumartesi  günü saat 15.30´da Ankaragücü´nü ağırlarken, aynı gün ve aynı saatte   Adanaspor  Eskişehirspor ?a konuk olacak.

Takımlarımıza yapacakları ilk yarının son haftasındaki bu müsabakalarında  başarılar dileriz.

 

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51