Cihat OVALI - YORUM


BÖYLE PUANLARA CAN KURBAN

PANORAMA


Adanaspor sahasında Hatayspor´la 0-0 berabere kalırken, Adana Demirspor deplasmanda Boluspor´u 3-2 yendi.

ADANASPOR BERABERLİĞE ABONE

Temsilcimiz Adanaspor Spor Toto  1.Lig´in 14.haftasında oynadığı Hatayspor karşılaşmasını 0-0´lık skorla tamamlayarak hanesine bir puan daha yazdırdı. Adana 5 Ocak Stadı´nda oynanan karşılaşmaya, hava ve saha koşulları damgasını vurunca karşılaşmadan gol sesi çıkmadı.Maç öncesindeki konuk takımın sıralamadaki yeri ev sahibi takıma oranla daha avantajlı gibi görülse de, Adanaspor bu maçı galibiyetle kapatması durumunda puan farkını bire indirebilecekti. Esasen, her iki takımında planları galibiyet üzerineydi, ama olmayınca olmuyor. Pozisyon bakımından zengin geçen müsabakada tek eksik topun ağlarla kuçaklaşmasıydı. Temsilcimiz, her maçta olduğu gibi istikrarlı oyununu devam ettiriyor. Sistem değişikliklerini maçın içinde gerçekleştirerek rakiplerini şaşırtmayı sürdürüyor. Üst sıralara tırmanmak için, içeride oynadığın maçlardan üç puan almak zarureti var, bu gerçekleşmediği takdirde rakip sahada alınacak galibiyetle kayıp puanı telafi etmek mümkün. Coşkun Hocayla bu takım bir başka güzel, dilerim sıralamadaki yeri de ilerleyen haftalarda daha güzel olur.

ŞİMŞEK PUAN KAYBINI DEPLASMANDA TELAFİ ETTİ

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor,  Boluspor deplasmanında son dakikada attığı galibiyet golüyle maçı 3-2 kazanarak,çok değerli üç puanın sahibi oldu.Oysa ki, ilk yarının sonu itibariyle, rakibi önünde 2-0´lık skoru yakalayan Mavi Şimşeklerin, ikinci yarıyı çok rahat geçireceğini yani üç puanın çantada keklik olduğunu düşünürken, ard arda kalemizde gördüğümüz iki gol bizi hayal kırıklığına uğrattı. Yılmaz Hoca´nın takım üzerindeki motivasyonu bu dakikadan sonra ön plana çıktı dersek yerinde bir ifade kullanmış oluruz. Ayrıca Pote´ye bir parantez açmakta fayda var. Geçen haftaki derbi maçı sonunda ?Pote Böyle İstedi? şeklinde bir başlık kullanmıştım. Bu haftada da, adı geçen futbolcunun kendine yakışanı yaparak beni yanıltmadığını görmekteyim.Bu takım Yılmaz Hocanın önderliğinde daha büyük başarılara imza atacaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Son iki haftada oynadığı futbol ve aldığı puanlar bunun göstergesi değil mi? Adana Demirspor´un üzerindeki ölü toprağı kalkmıştır. Bu Lig´in favorisi gerçek favori gibi oynamaya ve puanlar almaya devam edecektir.

14 HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

Spor Toto  1. Lig´in 14.haftası toplam (26)  gole sahne olurken,  üç beraberliğin olduğu bir hafta yaşadık.   En farklı sonucu Karabükspor´u 6-0´lık skorla yenen Gençlerbirliği  takımı elde etti. Her ne kadar 14.haftayı bitirmiş olsak da, Karabükspor takımının bu lige veda ettiği bir gerçektir. Öte yandan,  Gazişehir futbol takımının rakibi Giresunspor´u deplasmanda 5-1´lik skorla yenmesi haftanın en sürpriz sonucudur.

 Bu  haftayı galibiyetle  kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (23)  puanla  altıncı sırada yer alırken, 14.haftayı bir puanla kapatan Adanaspor da (16) puanla on dördüncü sırada bulunuyor. On dört hafta sonunda Gençlerbirliği, Denizlispor ve Gazişehir  ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Elazığspor, Eskişehirspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

15.HAFTADA RAKİPLERİMİZ

Spor Toto 1.Lig´in 15.haftasında Adanaspor 8 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 16.00´da Altınordu´ya konuk oluken, Adana Demirspor´da 10 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 19.00´da Giresunspor´u ağırlayacak.

 

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92