İlhan ALPER


BİRECİK´İN ADANA´YA ARMAĞANI: AHMET DEMİR


            Ahmet Demir bizim dönemin önemli bir ses sanatçısıydı. Hatırlıyorum onu? En başta, bir türkü klasiği olan ?Geze geze de yüreğime dert oldu? ve ?Haram oldu da bana bu Antebin? elleri adlı baraklarıyla tanındı Ahmet Demir?

Bunların arkası gelmiş tabii? ?Kama Yarasına Melhem Olur mu??, ?Fırat´ın Akışına?,  ?Dur Gitme?, ?Ceylan Bakışın?la başlayan onlarca eserini yazıp, besteleyip, söylemiş Ahmet Demir. 

Yani dememiz o ki? Ş.Urfa´nın Nuri Sesigüzel ve İbrahim Tatlıses´inden sonra bir de Ahmet Demir´i var ünüyle anılan; kendisinin ve diğer ses sanatçılarının okuyup, plaklara, kasetlere ve hâlen albümlere aldığı onlarca eseriyle.

Cümleler birbiri ardı sıra gelse de benzetmek gibi bir düşüncemiz yok ama Birecik yalnız nesli azalan kelaynak kuşlarına sahip değil; Nuri Sesigüzel, Halil Karaduman ve Ahmet Demir gibi sanatçılara da sahiptir.     

Küçük yaşta kendini müziğin kucağında bulan Ahmet Demir´in sahnelerdeki başarılı müzik hayatı bestelerle, plaklarla, kasetlerle devam eder?  53 plak ve 10 kaset yapan Ahmet Demir, hâlen bestelerini yapmayı sürdürür.

Yurt içi ve yurt dışı turnelere de katılan Ahmet Demir´in sanat hayatında bir çok yönlü sanatçı olarak yazıp, besteleyip, seslendirdiği eserleriyle bir dönemin şöhretli bir sahne sanatçısıdır.  

            Röportajında kendisi ifade ediyor?

            Birecik´te tanınmaya başlamış Ahmet Demir. ?Geze Geze Yüreğime Dert Oldu?yu ta o zamanlarda bestelemiş, konserlerde seslendirmiş, halkın istediği bir ses olmuş?

Bir dönemin Küçük Emrah, Küçük Ceylan gibi çocuk sanatçısı Küçük Ahmet olarak müziğe adım atan Ahmet Demir´in müzik hayatı da Adana´da biçimlenmiş; daha bilinçli olarak İstanbul sahnelerine adım atmış.

             İstanbul´a gittiğinde de ?Geze Geze Yüreğime Dert Oldu? adlı mayayı Palandöken Plak´a okumuş. Daha sonra da Silvan Plak´tan üç, Arfon Plak´tan üç, Türküfon Plak´tan iki, Odeon Plak´tan iki, Şah Plak´tan beş ve Diba Plak´tan beş plak olmak üzere toplam olarak 16 plağı piyasaya çıkmış.

MSG Asıl Üyesi bir sanatçı olan ve ?sanatçı olarak emekli olan´ Ahmet Demir hâlen Adana´da sanat yaşamını sürdürmekte, yazdığı sözlerle yeni besteler yapmaktadır.  Sayın Ahmet Demir´i buradan saygıyla selamlarken, sanat hayatında daha nice nadide besteler yapmasını, esenlik içinde yaşamasını diliyoruz.  

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00