Zekai BULUÇ


BİR PEYGAMBER OCAĞI : KULELİ ASKERİ LİSESİ


Bizim ulusumuz askeriyeye duyduğu sevgi ve saygıdan ötürü ? Peygamber ocağı ? yakıştırması yapar . Ordusunu, ordusuna subay yetiştiren okulları kızını , oğlunu sevdiği gibi karşılıksız sever !

Kuleli askeri lisesinden ? Analar ne çocuklar doğuruyor !? söylemine uygun subaylar , komutanlar ve kuvvet komutanları yetişmiştir .

Kuleli Askeri Lisesi Balkan savaşlarında alınan büyük yenilgiyi Çanakkale savaşlarında unutturan ekibin parçasıdır . Çanakkale savaşları diyorum  çünkü savaş tek bir bölgede değil  onlarca bölgede yaşanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ?ün komutasındaki peygamber ocağı mensupları ÇANAKKALE GEÇİLMEZ -1-söylemini tüm dünyaya ezberletmişlerdir !

Çanakkale boğazını geçilmez kılan Mehmetçiklerin içerisinde  ne kadar Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi vardır  ve ne kadar şehit vermişlerdir . Bizler bunu tam olarak bilemeyiz fakat kimi kaynaklara göre   toplam şehit sayımız 226.000 kimi kaynaklara göre ise  252.000  kişidir !

Anti ? emperyalist kurtuluş savaşımızda M.Kemal ATATÜRK ?ün komutası altında  ne kadar Kuleli´livardır ? Ne kadarı  şehit ne kadarı gazi olmuştur ?Sakarya´da , Dumlupınar ?da  , Afyon Kocatepe´de  boyunlarında Şeyhülislam Dürrizade Abdullah Efendinin  ? Katli vaciptir ? fetvasına karşılık ; karşılık beklemeden can verenlerin içerisinde ne kadar Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi ve subayı vardır ? Bunları bizler bilemeyiz ! Bilse bilse eğer kayıtları varsa Genelkurmay başkanlığı bilir .

         İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI  DÖNEMİ

İkinci Dünya Savaşı sırasında Kuleli Askeri Lisesi Konya´ya taşınıp orada eğitim vermiştir .İstanbul Boğazı´ndaki okul ise  hastane görevi görmüştür .İkinci  Dünya Savaşı bitiminden sonra Kuleli Askeri Lisesi eğitimine İstanbul´da devam etmiştir.

*****

Ben hukukçu  olmadığım için kanun hükmünde kararname  ve  OHAL  ilan edilmesinin hukuki yönü beni ilgilendirmez .Beni  31 Temmuz 2016 tarihinde askeri liselerin kapatılması ilgilendirir.

Ülkemizde kurulmuş olan en eski askeri okulların başında  gelen Kuleli  Askeri Lisesi ile diğer liselerin öncelikle yeniden açılması gerekmektedir ! Osmanlıdan günümüze kadar emperyalizm ve onların uşakları karşısında can verip şehit düşen , gazi olup sakat kalanların kemiklerini sızlatmamak için Kuleli ve diğer askeri liseler hemen yeniden açılmalıdır . O liseler  Türk ordusunu  besleyen ve ileride de besleyecek olan kurumlardır  .

Mahkeme-i Kübra ?da şehitlerimize nasıl cevap vereceğiz ?

Nasıl bir bebek anne sütüyle besleniyorsa , ordumuzun  komuta kademesi askeri liseler tarafından beslenmektedir . Askeri  liselerimizin ana sütünden farkı yoktur !

Askeri ayaklanmanın suçluları tek tek  hakim karşısına çıkarılıp hesap sorulurken  o liselerde ve de  ileride okuyacak olan  çocuklara yazık değil mi ?

Askeri liselerin kapatılması en çok  emperyalist ülkeleri ve onların taşeronu  terör örgütlerini sevindirecektir . Liselerin açılması Türk Ordusunun moralini en üst seviyeye çıkaracaktır .

Sağlıcakla kalın .

-1- Kimi kaynaklara göre Çanakkale´yi geçemeyeceklerini anlayan İngiliz Amiral  gemisinden Londra´ya , savaş bakanlığına iki sözcüklü bir telgraf  çekilir : ÇANAKKALE GEÇİLMEZ !

HCemil
1.05.2017 13:02:37
Askeri Liselerin kapatılması TSK´in ruhunu kaybetmesi demektir

Erhan Soysal Atik
1.05.2017 13:10:41
Özel ve Akar paşa dışındaki tüm Genelkurmay Başkanlarının Kuleli Askeri Lisesi mezunu olduğunu belirtirsek harika yazınızı pekiştirmiş olurum

Adnan İNCE
1.05.2017 14:24:48
Sn.Zekai BULUÇ,Şanlı yuva Kuleli Askeri lisesi mezunu olarak yazınızı büyük bir memnuniyetle okudum.Türk ordusunun temel harcını Askeri liseler ve Harp okulları oluşturur.Bunlar birbirine zincir halkaları gibi bağlıdır.Biri olmazsa diğeri olmaz.Türk ordusunun çekirdeği bu okullardır.Bu okulları kapatarak Orduya verilen zararı bu okullardan mezun olanlar çok iyi bilirler.Kapatmak çare olmadığı gibi yetişecek subayların aldığı eğitimleri de bir kenara atmış olursunuz.Bu okulların kapatılmasıyle bizlerin kalbinde derin yaralar açılmıstır.Alınacak tedbirlerle tekrar açılması ümidiyle saygılar sunarım.Kaleminize sağlık.

İlteriş Ziya CAMURDAN
1.05.2017 14:39:19
Saygıdeğer büyüğüm,kalemi ve yüreği güzel insan; Ülkenin teminatı,sigortası olan ordunun subay kaynağını sağlayan, her biri her konuda donanımlı, çağın gelişim ve değişimini takip edecek şekilde yetiştirilen subayın(us bay;akıl adamı)yetiştirildiği ana kaynağının açılması ile ilgili yazınız için çok teşekkür ederim.Kaleminize ve yüreğinize sağlık.Kuleli Askeri Lisesi bizim ana kucağımız, evimiz,yuvamız,gençliğimiz ve geleceğimizdir. Küçük yaşlardan itibaren en çağdaş, modern ve Atatürk aşkı ile ülke gerçeklerini, bayrağı, en kutsal değerleri bilinçli olarak orada ögrendik. Tüm bunları 20 yaşında bize teslim edilen vatan evlatlarına öğrettik. Askeri Liseler ülkenin DNA sıdır. DNA nın bozulması tüm vücudun bozulmasına sebep olur.Yazınızı okur iken sekiz(8) yıllık askeri okul öğrenimim 30 yıllık subaylık hayatım gözlerimin önünden gözlerim dolarak geçti, göz yaşlarım sızlayarak aktı. Askeri Okul benim çocuklarımın, torunlarımın ve ülkemin güzel evlatlarının sigortasıdır. Tekrar böyle güzel bir yazı için size teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Mehmet TANYERİ
1.05.2017 14:51:50
Kaleminize sağlık. Güzel vatanımızda hizmet veren pekçok kişi bilmeyebilir bu gerçekleri. Gençler hiç duymamış olabilir. Ama bilmemek ayıp değil, okumamak öğrenmemek ayıp. Saygılarımla efendim.

Esat Öğütveren
1.05.2017 17:09:29
Öncelikle sahsinizda Adana ve Adana´nin herkesin bildigi yürekli cevval insanlarini Dunya´nin diger tarafindan selamlıyorum. Çılgın Turk deyiminin vücut bulmus halidir "Adanalı ". Burada Turk medyasinda bu yazinin yayinlanmasi içeriği guzelligi ve cevvalliği de Adanalı ya yakışır olmuş. Mantık dışı bu tarihi yanlışdan Türkiye´yi yönetenlerin bir an once vazgectigini görmek en buyuk arzumuzdur.Aslinda boyle bir karar tam olarak Turkiye´nin yararina olacağı kadar politik olarak onlara da yarayacaktir. Akılcı düşünülürse bu açıkça görülür.Simdi asil mesele nedir? Üzüm yemek mi? Bağcı dovmek mi?

Y.Tayfun Özer
1.05.2017 17:29:12
Askeri okulların, TSK için ne kadar gerekli olduğu bir gerçektir.Ancak bu okullara seçilen personel kaynağı ve hassasiyet çok daha önemlidir. Personel seçimlerinin şu an hakim olan zihniyet tarafından yapılması 15 Temmuz benzeri olayların daha büyüklerinin yaşanmasına sebebiyet verebilir. Kisaca, askeri okullar çok önemlidir ancak buralara personel seçimi daha da önemlidir..

Taner Kanan
3.05.2017 18:52:50
Okumadan,öğrenmeden,son aylarda alınan kararların nelere yol açacagını görmeden yol alıyoruz.Toplumsal,ekonomik,askeri,politik hangi konuda hedefe gittik?

İsmail Hakkı Volkan
16.05.2017 11:15:36
Sadece Kulelinin değil tüm askeri liselerin açılması Türk ordusunun geleceğe dönük teminatıdır.Kapatılmasını; ancak orduyu güçsüz görmek isteyenlerin aldığı bir karar olarak değerlendiriyorum. Sebze ve meyveyi hormonla kısa sürede yetiştirebilirsiniz ama subayların yetişmesi için alacağı askeri eğitim, kültür ve bedeni yeterliliğinin kazandırıldığı yerdir askeri liseler. Bu da zaman ister hamurun yoğurulması, mayanın düzgün olması işte bu yüzden önemlidir askeri liselerin açılması. Güzel yazınız için teşekkür ederim, tarihi şan ve şerefle dolu Kuleli Askeri Lisesi ve diğer askeri liselerin açılmasını canı gönülden destekliyorum ve arzuluyorum. Eğer Türk milletinin özü askerse bu askeri yetiştirmek için de subay yetiştirecek okullarımızın açılmasından daha ne önemli olabilir ki. Saygılarımla...

A. Kenan ER
1.07.2022 00:09:54
Yazınız son derece doğru, tebrik ederim.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00