Ahmet Yaşar Aktaş


Bilimsel Gözle Türkiye’nin Güzel Yüzü!!!

Şanışer’in 17 repçi ile birlikte hazırladığı günümüzde yaşanan türlü durumlara gençlerin tepki bildirisi olan “Susamam” adlı parça, her yandan ses getirdi.


Kadına şiddete son”, “doğayı, hayvanları koru, nehre çöp atma” diyen repçinin, “fetöcü, pekaka’lı, amerika/israil destekli, darbeci“ olarak suçlanması, ne denli ussal, ahlaksal? Değerli okurum, anlaşılabilir bir durum mu bu?

Bu tür haksız karalamalar, temelsiz hakaretler, küresel politikacıların tüm dünyada uyguladıkları bildik yöntemi. Çamur at, tutmazsa da, izi kalır!!! Şanışer, “Aşılmaz Yollar” şarkısıyla, bunları yanıtladı.

*
Ordu Fatsa’da siyanürle altın arayan şirket, 50 000 bin metrekarelik alanda yaptığı ağaç katliamı, insanları kansere kurban ettiği yetmezmiş gibi, maden arama alanını 2 katına çıkarma talebinde bulunca, chp meclis üyesi, sorunu gündeme taşıdı. Şimdiye dek sonuçları ne mi?

Bölgede tarımsal üretimin köküne siyanür döküldü, sular kirlendi, hayvancılık yok oldu, balık ölümleri arttı, fındık geliri düştü. Artık orada kuş cıvıltıları, arı vızıltıları, fareler tarihe karıştı. Çok yakında, sesini çıkarmayan insanlar da, tarihe karışabilir…

Kaz Dağları’ndaki ağaç katliam benzeri Ordu’nun komşu ili Samsun Şahin Dağları’nda yaklaşık 111 bin dönüm alanda, 6 ayrı altın arama izni alan kanadalı şirketin Türkiye ayağı “tüprag”, yol açmak için ağaç kesimine başladı! Özcesi, altın arama şirketlerinin doğa yıkımı, hız kesmeden sürüyor!!!

*
EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Erzincan Kırklar Tepesi’nde çıkan yangına dikkat çekmek için yüzünü karalara boyadı, yangından zarar gören ağaçları sırtlanıp taşıdı. Prof. Dr. Celal Şengör “Türkiye’de üniversite yok” diyor ama biz yine de, Çukurova Üniversitesi dekanlarına, öğretim üye ve öğretim görevlilerine duyuralım.

Dünya üniversiteler sıralanmasındaki, ilk 450 üniversite içinde, Türk üniversitesi yok!!! Batılı üniversiteler bir yana, İran, Malezya, Singapur, Tayvan, Meksika, Şili, Nijerya, Kolombiya üniversiteleri Türkiye’ninkileri solda sıfır yapmışlar.

“İstanbul Boğazını Türkler kazdı” diyen, “Nuh peygamberin cep telefonu kullandığını” ileri süren çok değerli bilim (!) insanları yetiştirdikçe, bu sonuca sevinmek gerekmez mi?

*
Satılmadık üreten kurum, kuruluş kalmadı. Varolan finans durumuyla da, borç yükü döndürülemiyor. Borcu ödemek için avrupa’da borç aramaya çıkıldı. Yüzde 7’nin üzerinde dışarıdan borç alındı. Borçla, borç ödemeye başladık.

Bir bayan chp milletvekili “ekonominin tepetaklak gittiğini kendileri de görüyor” diyerek erk sahibinin de, iflası doğruladığının altını çizdi.

Türkiye’nin, 2019’un Ocak-Ağustos döneminde, her gün yaklaşık 50 milyon dolar (284 milyon lira) faiz ödediği paylaşıldı.

Tasarrufa bir örnek: Erk sahibi için 9 kat zırhlanmış 4 tane mercedes aracı geliyor, almanya’dan. Çöken itibarımızı, güvenliğimizi kurtardık! Fiyatı mı? Fazla değil, yalnızca 80 milyoncuk… Ne var ki, ödemesi, bizim vergilerden ya da dış borçlanmadan…

50 milyon bulunamadığı için Sakarya Tank Palet Fabrikası katar ordusuna altın tepside ikram edilmemiş miydi, ne de çabuk unuttuk!

Yangın söndürmede THK uçakları yerine, yalnızca helikopteri olan yandaş bir şirkete ihale edildiğini anımsıyor musunuz? İlgili Bakan, basının bildirdiğine göre, Saray’ın talimatı üzerine, rusya’ya yangın söndürme uçakları almaya gitti. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu… Şimdiye değin tarihte görülmemiş bir siyasal tutarlılık! Ne mutlu bize ki, böyle siyasetçilerimiz var! Sırtımız yere gelir mi hiç?

 

Her alanda toplumsal uyanış, edilgin muhalefet partilerini çoktan aştı. Örneğin, Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası’nın başlattığı sigara zamları boykotu, Kütahya, Düzce, Sakarya, Manisa, Konya esnaf odalarının desteğiyle büyüyor.

Ey saygıdeğer chp yönetimi, boykot, yalnızca sigara için olabilir ama başka pencereler de açabileceğini düşünebiliyor musunuz? Kendilerine yapılan haksızlıklara tepki gösteren halkımızın sorunlarına içtenlikle sahip çıkma, gündem oluşturma niyetiniz nerede?

Sevgiyle Atatürk ile kalınız.

 

Durmuş Sığırcı
10.10.2019 20:54:24
Kutluyorum, basarılar yanız size bize olmasin ünüversitelere de olsun derim. Saygilar hocam.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05