Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


Ben bir hayvanım!!

Hukuk’ta eşyanın ruhu vardır. Hukuk dışında özel hayatımızda, iş hayatımızda, aile ve sosyal hayatımızda da yok mudur? Tabii ki vardır. Paylaşılamayan mallar, bölünemeyen topraklar... Bazen eşyanın değeri manevidir. Paha biçilemez.


Peki bir şeyin eşyanın bile maddi ve/veya manevi değeri varken nasıl olur da hayvanların bir değeri olmaz?!

Evet hayvanlar! Gerçek sevgiyi insanlardan önce bizlere tattıracak varlıkĺar.

Nedense bizler biz insanlar insanların genelde olumsuz nitelemesini yaparken hayvan türlerini kullanırız. İnsanlara hakaret ederken esasen hayvanlara o güzelim hayvanlara hakaret ediyor olmuyor muyuz?!

Bir hayvanı kitap gibi okuyabilirken bir insanı okuyabilir miyiz ki?! Bu çok zor olsa gerek.

Eşya hukuku var. Bizlerim cansız olan eşyaya yüklediğimiz çeşitli anlamlar var. Peki neden canlı olan hayvanların hukuku Yok?!

Hayvanların değer görmeye hiç mi hakkı yok? Gerçek sevgiyi bize öğretebilecek güçte olan hayvanların hakları nasıl olmaz?

Hayvanlara karşı olumsuz eylemler neden suç sayılmaz? Kabahat olarak ortaya konur. Neden? Kabahat? Verilen cezalar özrü kabahatinden beter dedirtecek cinsten.

Hayvanları sevmeyenlere bir iki cümle kurmak lazım. Madem insanlar değerli ve üstün onlara göre hayvanlara olumsuz eylemde bugün bulunanın içinde insana duyulan öfke olduğu bilinmez mi? Bugün hayvanlara şiddet uygulayan insanlara uygulamaz mı sanıyoruz?

Bizler sanmaya devam ederken yüceltilen insanlık git gide azalmıyor mu? İnsanlık, tükenmişlik sendromunu yaşamıyor mu? Hayvanlarsa insanların kendilerine yönelik uyguladıkları olumsuz eylemlere rağmen insanları sevmeye devam etmiyor mu? Yoksa hayvanlarınki stockholm sendromu mu?

Kimilerimizin korktuğu, kaçtığı hayvanlar bazılarımızın yaşam ve ilham kaynağı. Baycan sevgisi zorunlu ders olmalı. İşte belki o zaman hayvan haklarının bazılarımız belki de çoğumuz için bir anlamı olacak.

BİTSİN ARTIK HAYVANLARIN ÇEKTİKLERİ IZDIRAP! BİTSİN İNSANLARIN GERÇEKTE İNSANLARA SUÇ SAYILDIĞI İÇİN YÖNELTEMEDİKLERİ HAYVANLARA KABAHAT SAYILDIĞI İÇİN RAHATLIKLA YÖNELTEBİLDİKLERİ INSANA DUYULAN ÖFKE, NEFRET VE KİN!  

KUSMAYALIM ÖFKEMİZİ HAYVANLARA!

HAYVAN HAKLARI SAVUNULSUN VE HAYVANLAR ARAÇ OLAMKTAN ÇIKSIN!

HEY “BÜYÜKLER” ARAÇ YAPMAYIN ARTIK! YASAYI ÇIKARIN!

BUGÜN HAYVANA YARIN SANA!

 

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00