Ahmet ERDOĞDU


BELGESİ OLMAYAN SOYKIRIM

Yarın akşam saat 19.00'da Çanakkale'den uydu yayını yapan Ton Tv'nin konuğu olarak Soykırım Konusundaki görüşlerimi geniş bir şekilde belgeleriyle açıklayacağım.


Değerli Okur
Amerikan Temsilciler Meclisinin 29 Ekim 2019 günü kabul ettiği No: 315 (H-RES-296) kararıyla Türk milletini Soykırımcı ilan etmiştir. Bu tasarı kısa süre sonra ABD Senatosunda da oylamaya sunulacaktır. 
Amerikan Temsilciler Meclisinin bu kararı, “1948 Tarihli Soykırımın Önlenmesi Sözleşmesi” hükümleriyle bağdaşmayacak şekilde Soykırım İsnadında bulunması nedeniyle ABD hukukuna da Uluslararası hukuka da aykırıdır. 
Bir ülkeye Soykırımcı diyebilmek için uluslararası bir yargı organının böyle bir karar alması gerekir. Ancak böyle bir karar bulunmamaktadır ve böyle bir kararın alınması da mümkün değildir. 

Şimdi sizlerle İstanbul’un işgalinden sonra İngilizlerin bir kısım Türkleri Ermeni katliamı iddiasıyla yargılamak için Malta adasına götürdüğü günlere gidelim.
İngilizler içlerinde eski sadrazam, nazır, paşa gibi kişilerin de bulunduğu 144 kişiyi enterne ederek,  yargılamak amacıyla Malta adasına götürmüşlerdir. Kraliyet başsavcılığı bu kişilerle kendilerine belge olarak verilen çuvallar dolusu kağıtları didik didik ederler ancak suçlayıcı bir unsura rastlamazlar. Durum İngiliz hükümetine bildirilir, yargılama olmadan kişilerin serbest kalması İngiliz hükümetince istenmediğinden Amerikan arşivlerinde de belge aranır ve bulunamaz. 

İngiltere’nin Washington büyükelçiliğinden Dışişleri bakanı Curzon’a gönderilen belgeye göre: “… Savaş esnasında Ermenistan’da işlenen cinayetlerle ilgili Amerikan konsolosluk raporlarını incelemek üzere izin verildiği, incelenen belgeler arasında şu anda Malta’da bulunan Türklerin yargılanmaları sürecinde onlara karşı kullanılabilecek bir şeyin olmadığı”. bir başka belgede de  “şimdiye kadar hiçbir şahitten, tutuklular hakkında yapılan suçlamaların doğru olduğunu kanıtlayan herhangi bir ifadenin alınmamış olduğu” belirtilmektedir. 

Sonuç itibarıyla İngilizler tarafından tutuklu Türkleri Soykırımla suçlayacak bir belge olmaması nedeniyle belirli bir zaman sonra Malta mahkumları serbest bırakılır. 
Böylece Soykırım iddiaları o yıllarda çökmüştür. 

Osmanlı devletinin Washington elçisinin 4 Aralık 1895 tarihli bir belgesine göre: “ Başkan demiştir ki: …Avrupa’nın büyük devletleri Hıristiyanlığın memurlarıdır. Kendilerinin her türlü istenmeyen durumu engellemek için, Türk hükümetine baskı yapmaya hakkı vardır…”

Gelelim Amerika Temsilciler Meclisi ile ilgili, Zeytun olayları nedeniyle 124 yıl önce Temsilciler Meclisine 31 Ocak 1896 tarih ve H.R.5277 sayılı Massacuset temsilcisi Moris tarafından sunulan belgeye: buna göre 
1- Bir hastalık gibi görünen Osmanlı devleti yeniden yapılandırılacak
2- Bir uluslararası Hıristiyan kurul oluşturulacak 
3- Bu kurulun seçeceği bir Hıristiyan başkan Osmanlı devletini yönetecek
4- Osmanlı topraklarında eyalet sistemine geçilecek
5- Bu yeni yapılanmanın adı: Türkiye Birleşik Devletleri” olacaktır. 
Değerli Okur,

ABD’nin kuruluş yıllarından başlayarak, günümüze kadar yaptıklarını sıralamaya kalksak gazetemizin tüm sayfaları yetersiz kalır. Konuya son vermeden şunu da belirtelim ki; 1950 yılında Raphael Lemkin’in Soykırım olarak nitelendirdiği olaylar içerisinde, Amerikalılar tarafından Kızılderililere yapılanların soykırım olarak tanımlanması da bulunmaktadır.

Saygılarımla.

Ahmet Erdoğdu
Araştırmacı-Yazar

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00