Ahmet DUMAN


Barzani Perişan, Sıra ABD´de!


                                                                                                                

Eskiden TV, tek kanallı, siyah beyaz ve devlet tekelinde olduğundan bu kadar çok yorumcuya, sosyologa, kamuoyu yoklamacısına, ilahiyatçıya ve benzeri birçok başka şeye gereksinim yoktu. TRT kimin neyi ne kadar bildiğini bilir duruma göre açar telefonu sorardı. Eğer soru sorulan biraz muhalif, biraz sözünü sakınmaz, alengirli bir arkadaş ise konuşma önceden kayıt edilir, haber esnasında yayınlanırdı. Böylece bazı ?canlı yayın? kazaları da önlenirdi. Şimdi, ?alengirli? ne demek?  Aklınız takılmasın; kötü bir anlamı yok. Zaten siz anladınız o nu. TV kanalları çoğalınca ?reyting? diye bir ?şeyi? de beraberinde getirdi; işler ondan sonra karıştı zaten. Bu konuya sonra değinelim?

TV´nin yarattığı işlerden biri de, dışarıda eğitim görmüş (tercihan ABD) birkaç yabancı dil bilen kişilerden olunabilen bir iş; Stratejik Araştırmalar Uzmanlığı! Bakar mısınız? Ne kadar fiyakalı bir san?

İşte bazen bu uzmanların yazılarını okuyor bazen de konuşmalarını dinliyorum. Zaten istemeseniz de dinliyorsunuz; her akşam onlarcası onlarca TV kanalında dehalarını döktürüyorlar.

Birisi geçenlerde ?ABD Tayyip Erdoğan´ı gözden çıkardı.? diye yazmıştı. Acaba niye? Diye bir soru geldi aklıma doğru dürüst bir yanıt bulamadım.

Duruma şöyle bir baktım: Tayyip Bey yabancı dil bilmez, çok kitap okuduğunu ve dünyayı yeni yayınlardan izlediğini de sanmıyorum. Merak ettiğinde, Dünyayı çok güvendiği Danışmanlarının önüne koyduğu çevirilerden izlemeye çalışıyordur. Danışmanlarının bir kısmını yani kamuoyu önüne çıkmış olanlarını, tanıyoruz; onların yönlendirmeleriyle dış politikasını yönlendirdiği anlaşılıyor. Nasıl yönlendirildiği de ortada geldiğimiz yere bakar mısınız? Dış İşlerinin işi çoktan bitirildi zaten:  Artık onlar kötü çocuklar; ?monşerler?? Bunca yıl izlediğimiz kadarıyla Ortadoğuda dama taşı gibi her yöne hareket ettirilen bir lider! Neden gözden çıkarılsın? Şu ana kadar Vize yasağı da içinde olmak üzere her hangi bir inisiyatif kullanabilmiş mi? Hayır.

O halde niye gözden çıkarsın? Demeye çalıştığım: ABD için sorun Tayyip Bey değil, Türkiye! Çünkü Türkiye´de çok ortalarda görünmeseler de parlamentoda fazlaca temsil edilmeseler de bir Kemalist, Yurtsever, Parlamenter Demokrasi ve Hukuktan yana tavrı olan taban var! Bunlar her siyasi partide varlar. Bazılarında çok bazılarında az ama varlar ve olmalılar da?

ABD ve AB nin sorunu işte bu Grupla. Yoksa Onlar Ortadoğu´daki liderleri çok yakından tanıyorlar bakın şu coğrafyaya: Asya´dan Kuzey Afrika´ya kadar ABD ye göre olmayan kaç lider var kaç ülke var?

Bir önemli sorunları da 2019 yılında yapılacak seçimler. Yani iç politika. Herkesi kaygılandıran da bu. Referandumda görüldü ki artık insanlar ?Tayyip Beye de oy verilemeyebiliyormuş? diyorlar. Tayyip Bey de aynı nedenle kızgın ve hırslı. Özellikle kendi tabanına karşı diyor ki: bu gidişle kaybedeceksiniz bu seçimleri ben de sizin canınıza okuyacağım.

Adamlarda da kösele gibi surat var kardeşim hiç biri ayrılıp da bu yeteneklerini Müslümanlıkla uğraşıp o kanattaki boşlukları doldurmaya yanaşmıyorlar!

Hiç görmüyorlar: Genel Başkanları Kuzey Irak´ı unufak etti. Şimdi Amerika´yı ufalayacak!

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05