Cezmi DOĞANER


BAĞIMSIZLIK FENERİ


Yeni Adana gazetesi, Çukurova başta olmak üzere tüm yurtta, Milli Mücadelenin örgütlenmesinde, halkın moral ve motivasyonun en yüksek düzeyde oluşmasına katkıda bulunmuştur.

Büyük insanlar, iyi, güzel ve insanlık için yararlı düşünen, insanların rehberleridir. Bu nedenle saygı duyulur, sevilirler.

Büyük insanın en önemli özelliği doğruluktur, dürüstlüktür, inandırıcı ve güvenilir olmasıdır. Yaptığı işi önemsemek, özünü sözüne uydurmak, hiç bir yapmacık, sahte tutum ve davranışda bulunmamak en önemli ilkesidir.

Her zaman sağduyulu, hoşgörülü, barış ve özgürlükten yana olmak; dayanışma, yardımlaşma, paylaşma en büyük insancıl özlemidir büyük insanların.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun ve bağımsızlığa kavuşumasından bu yana Atatürk devrimlerinin ve Türk Aydınlanmasının ödünsüz savunucusu ve bağımsızlk feneri olmuştur Yeni Adana gazetesi.

Bir Ülkenin gücü, silahlarıyla değil, büyük düşünen insanları ile ölçülür. Çünkü çağını tanıyan ileriyi görebilen büyük düşünen insanlar sayesindedir ki; ülkeler, kendilerini bekleyen felaketlerden kurtulabilirler; dünyayı saran siyasal, ekonomik ve sosyal bunalımları en az zararla atlatırlar.

Gerçek büyük düşünen insan; ?parça? için değil, ?bütün? için düşünen ve çalışandır.

Yeni Adana gazetesi, ülkesini ve insanlarını seven, yokluk ve yoksulluk içinde, canları pahasına, ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden ve bugüne kadar her türlü özveri ile yayınlanan, büyük düşünen insanların yayınladığı gazetedir.

Yeni Adana gazetesinin kurucuları, çalışanları, okurları, dostları büyük düsünen öncülerinin yolunda yürümeyi kendilerinde görev bilirler.

Bugün kuruluşunun sevincini, onur ve mutluluğunu yaşayan , Türkiye´ye ve okurlarına yaşatan büyük insanları saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Yeni Adana gazetesinin  kurucuları Ahmet Remzi Bey ile  Mehmet Avni Doğan  beyler dedemin Milli Mücadele´de silah arkadaşlarıdır.

Dedem torunlarına silah arkadaşlarının adını vermiştir. Örneğin:Remzi, Mehmet Avni, Doğan, Saim vb.

Başta Çetin Remzi Yüreğir beye ve Yüreğir ailesine, YeniAdana gazetesinin tüm dostlarına, başarı dileklerimle saygılarımı sunarım.

 

Ali Keleş
23.12.2016 22:07:13
Güzel yürekli insan, dostum Doğaner. Yaşadığımız süerece Cumhuriyet aydınlığı hiç sönmeyecek. Aydınlığı yakanlardan bir Cumhuriyet kurumu olana Yeni Adana Gazetesi bizlerle yaşayacak...Saygılarımla..Ali Keleş

Bekir Cebeci
23.12.2016 22:26:12
Sevgili Cezmi Hocam yazını beğeni ile okudum. Çok sağol. Özellikle şu cümleni çok ama çok beğendim. Bir Ülkenin gücü, silahlarıyla değil, büyük düşünen insanları ile ölçülür. Selamlarımla.

ALİ GÖDE
24.12.2016 14:10:57
CAN DOSTUM GÜZEL İNSAN Biz 45 yıldır arkadaşız, dostsuz, kardeşiz. Lise ve Üniversite yi birlikte okuduk. Sonra Hollanda da hep birlikte olduk. Sen gerçek bir Hümanist ve Atatürkçüsin. Evet,Bir Ülkenin gücü, silahlarıyla değil, büyük düşünen insanları ile ölçülür. Ve o insanların da yürekli olması önemli, O kocaman yürek sende var. Yeni Adana Gazetsinde yazmak bir onur. Yeni Adana gazetesi Güney en saygın ve düzgün yayını. Kimseyi incitmeden kırmadan ilkeli ve saygın ve dik bir duruşu var. Hepinize ve Yeni Adana Gazetesi ailesine sevgiler ve başarı dileklerimi sunarım. Ali Göde Amsterdam-Hollanda

Erkan Turan
26.12.2016 09:42:14
sevgili cezmi, bir kaç gün önce facebook sayfalarında yer alan yazını okudum. çok beğendim sinop´ta köşe yazarlığı yaptığım bizimkaradeniz gazetesindeki köşemde yayınlıyorum. rotterdam´daki arkadaşlarımı ve eski öğrencilerimin yazı ve şiirlerini zaman zaman gazetemizde yer veriyorum. bu vesile ile senin şahsında Rotterdam´daki tüm meslektaşlarımın, dernek ve federasyonda birlikte çalıştığım dava arkadaşlarımın ve öğrencilerimin yeni yılını en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum.

Ahmet Altınok
25.12.2017 11:29:29
Yeni Adana Gazetesinin Kuvayı Milliyeci Elemanlarını SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

Ahmet Altınok
25.12.2017 11:30:42
Yeni Adana Gazetesinin Kuvayı Milliyeci Elemanlarını SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00