Prof. Dr. Özer OZANKAYA


ATATÜRK´Ü VE CUMHURİYET İLKE VE KURUMLARINI GEREĞİNCE ANLAMAMANIN BEDELLERİNİ ÖDÜYORUZ!


(Prof. Bahriye Üçok´un Saygın Anısına)

 Prof.Dr. Özer Ozankaya

Bahriye Üçok´lar, Uğur Mumcu´lar, A. Taner Kışlalı´lar ? ?Her düşünceye özgürlük tanınmalı? propagandasının en yoğun biçimde yapıldığı bir dönemde, bu önermeden yararlanacak olan bir kesimce, ?dinsel baskıcılık? yandaşlarınca öldür(t)üldüler!

O tarihlerde Türk Ceza Yasasının komünist diktacılığı önlemeyi amaçlayan 141 ve 142. Maddeleriyle, din diktacılığını önlemeyi amaçlayan 163. Maddesinin ?TAKAS? edilerek kaldırılması, özgürlük yanlısı düşün ve yayın insanlarımızın en güçlü biçimde savundukları bir öneriydi.

Sonunda bu TAKAS yapıldı.

?Ulusal egemenlik küfür düzenidir. Ulusun değil, Allah´ın egemenliği!? diyenlerin siyasal yasağı da kaldırıldı.

Ve bu görüşün örgütlenip siyasal erk yarışmasına katılması sonucunda, laik Türkiye Cumhuriyeti´nin özgürlük, toplumsal barış ve bilim, sanat, teknik gelişme sağlayıcı kurumlarının siyasal erkin koruyucu, özendirici kanatları altında yıkımı, bağımsız yargıyı, özgür basın ve bilimi, dürüst seçimleri engelleyebilecek, özgürlük yandaşı bireylerin YAŞAMINA yönelebilecek saldırılar biçimine dek ulaştı!

Oysa Atatürk uyarmıştı:

´Düşüncelerin ve inançların başka başka olmasından yakınmamak gerekir. 
Tersine, eğer bir toplumda bütün düşünceler ve inançlar aynı noktada toplanıyorsa, bu hareketsizlik belirtisidir.

Bu nedenle hoşgörüyü toplum yaşamında en yaygın huy olacak ölçüde yerleştirmek gerekir.

ANCAK HOŞGÖRÜSÜZ KİŞİ, KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNÜP İINANMAYANLARI DİLEDİĞİ GİBİ EZEMEDİĞİ SÜRECE, KENDİSİNİCENDEREDEYMİŞ GİBİ DUYAR.

KİMİLERİ HOŞGÖRMEZLİĞİ DE HOŞGÖRÜYLE KARŞILAMAK GEREKTİĞİNİ SÖYLERLER.

ANCAK BU KONUDAKİ HOŞGÖRÜYÜ, ELLERİ KOLLARI BAĞLI, KURBANLIK KOYUN DURUMUNA RAZI OLMAK ÖLÇÜSÜNE VARDIRMAMAK GEREKİR.´ (Bknz.: 1) Cumhuriyet Çınarı: Mustafa Kemal´i ATATÜRK Yapan Uygarlık Tasarımı, (CEM Yay.); 2) Türkiye´de Laiklik: Atatürk İlkelerinin Temeli, (CEM Yay.)

?Her düşünceye sınırsız özgürlük!? diye yola çıkanlar bugün, toplumumuzun düşürüldüğü konumu görmektedirler: yargı bağımsızlığının kalmamasından, dürüst seçimlerin önlenebilmesine; devletin dış politikasının dinsel mezhebe dayandırılmasından ulusun sorumsuzca komşularıyla savaştırılmasına; küçük çocukların beyin yıkamasına alınmasından, evlenme, boşanma gibi özel yaşamla ilgili kararların kamusal nitelik verilmiş dinsel işlemlere dönüştürülmesine ? dek varan yıkımlar.

Bahriye Üçok´ları öldür(t)enlerin hâlâ bulunmasını bekleyedururken, "Sınırsız özgürlük! Demokraside siyasal yasak olmaz!" tuzağının, FETÖ´sü ve PARALELİ eliyle, bir ulusu  "elleri kolları bağlı kurbanlık koyun durumuna düşürdüğünü" acıyla izliyoruz!

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00