Zekai BULUÇ


?ASMAYIP DA BESLEYELİM Mİ ?? EKOLÜ


            Geçenlerde öğleden sonra su parasını ASKİ´ye yatırıp dörtyol tarafına doğru yürümeye başladım. Atatürk parkına gelince ATATÜRK caddesi tarafında bir banka oturdum. 12 ? 13 yaşlarındaki 10 ? 15 çocuk küçük bisikletleri ve kaykaylarıyla ATATÜRK heykelinin önündeki boşlukta akrobatik hareketler yapıyorlar, ben ise oturduğum bankta korkuyordum! Korkmamın sebebi o çocukların hiçbirinin dizliği ve dirsekliği olmamasındandı.

            ATATÜRK parkının güvenlikçilerine öyle talimat vermiş olmalılar ki koşarak gelip çocukları kovalıyorlardı. Kaçışan çocuklar çil yavrusu gibi dağılıp ortadan kayboluyorlardı. Büyük ihtimalle telefonla haberleşip tekrar gelerek akrobatik hareketlere devam ediyorlardı. Güvenlikçiler tekrar gelince yine kaçıyorlardı. Bu işler birkaç kez devam etti.

            Yan tarafımdaki bankta oturan bey bana dönerek ?Bu çocuklardan birkaç kişiyi darağacında sallandıracaksın ki bak bu park nasıl düzeliyor.? dedi. O sırada büyük ihtimalle hastası olan, dalgın birisi geçilmeyecek yerden karşıya geçmek isteyince dolmuşçunun birisi çok güçlü korna çaldı.

            Yan tarafımdaki bey çözümü(!) bulmuş ve bana dönerek ?Hem geçilmeyecek yerden geçen yaya ile uzun uzun korna çalan minibüsçüyü Küçüksaat meydanında sallandıracaksın ki bu memleket nasıl düzeliyor.? dedi.

            Antalya ? Muratpaşa belediyesi çocukların bisikletleriyle ve kaykaylarıyla akrobatik hareketler yapmasını sağlayacak inişli çıkışlı rampalar yapmıştı. Yalnız o rampalarda akrobatik hareketler yapmak isteyen çocukların dizlik ve dirseklik takması hatta başlarında baret benzeri başlıklar takması zorunluydu.

            Bu arada yan tarafımda oturan bey asmadık adam bırakmadı. Ben de o beye dönerek ?Beyefendi siz herhalde ?Asmayıp da besleyelim mi?? ekolünden geliyorsunuz.? dedim. Adam bana dönerek sert bir şekilde ?Senin gibileri de Küçüksaat Meydanı´nda ibret-i alem için asmak gerekir bak o zaman memleket nasıl düzeliyor.? dedi.

            Kalkıp dolmuş durağına doğru yürürken adama dönerek ?Benim asılmamla ülkede işsizlik, yoksulluk, kadın cinayetleri, 12 ? 13 yaşındaki kızların evlendirilmeleri bitecekse bu kafa  güzelim Türkiye için  feda olsun.? dedim.

            Adam Fransız ihtilalinin öncülerinden Robespierre ´i geçip asmadık adam bırakmamıştı. Beyefendi ile  Robespierre arasındaki fark Robespierre  giyotinle boy kısaltıyordu, Beyefendi ise ipte sallandırarak boy uzatıyordu.

            Ne diyeyim? Allah aklımıza mukayyet olsun!

            Sağlıcakla kalın.

Zekai BULUÇ

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00