Zekai BULUÇ


?Allah Sabına (sahibine) Bağıslasın.? mış!


Sanırsınız ki Ayşekadın fasulyesi tarlasının yanından geçerken fasulyeyi korusun diye dua ediyorlar!

            Genellikle kadınların bir güzel kız veya kadın gördükleri zaman söyledikleri ?Allah sabına bağışlasın.? söylemi kadına şiddeti gizlice destekliyor! Güzel bir kadınla evlenen erkek kendini eşinin sahibi olarak görüp eşine istediği gibi davranıyor...

            Abiler, ablalar, güzel bir kadın gördüğünüzde ?Allah sevenlerine bağışlasın.? demek çok mu zor? ?Allah bu kızı veya kadını sevdiklerine bağışlasın.? diyebilmek için diliniz mi dönmüyor?

            Bilerek veya bilmeyerek erkek egemen toplumun değirmenine su taşımak çok mu hoşunuza gidiyor?

            Geçenlerde Atatürk Caddesi´nde bir dolmuşa bindim, en arka koltukta bir yer bulup oturdum. Bir durak sonra dolmuşa genç bir kadın bindi. Giyimi yarım kol gömlek, bir kot pantolon ve ayağında spor bir ayakkabı vardı. Büyük bir ihtimalle voleybolcu veya basketbolcu olduğunu düşündüm. Çünkü uzun boylu birisiydi. Ön koltuklardan biri boştu. Oraya oturdu. Güzelliğiyle herkesin dikkatini çekiyordu. Yanımda oturan kadınlardan biri arkadaşına dönerek ?Allah sabına bağışlasın.? dedi. Arkadaşı da ?Evet, haklısın.? dedi. Kan beynime sıçradı. Müdahale etmemek için içimden 10´a kadar sayıp sakinleştim.

            Hangi birine kızacaktım ki? 1923 Aydınlanmasıyla kadınlı erkekli yurttaş olmuştuk. Kimse kimsenin malı, sahibi değildi. Yanımdaki koltuklarda oturan kadınların ne yazık ki bundan haberi yoktu ve kendi hemcinslerini bir eşya gibi görüyorlardı ve bu tip kadınlar erkek çocuklarını katıksız egolarıyla büyütüyorlar. Oğulları evlenince iki ellerini de eve gelen gelinin gırtlağından çekmiyorlar. Çekmedikleri gibi oğullarını şiddete teşvik için ?Oğlum elini sallasan ellisi gelir.? diyerek hemcinsini aşağılamaktan çekinmiyorlar.

            Bence kadına şiddetin yarısında kaynananın ve görümcenin parmağı var!

            Ben de evliyim ama eşimi hiçbir zaman bir eşya gibi görmedim. Sadece hayat arkadaşım gibi gördüm. Eşime onun zor günlerinde sahip çıkarım ama onu bir eşya gibi gördüğümden veya acıdığımdan değil, onu çok sevdiğimdendir! Acımak başka bir şeydir sevmek başka bir şeydir.

            Bu söylemde art niyet aramıyorum, yanlışlık var diyorum.

Sağlıcakla kalın

 

Yeni Adana
6.09.2017 11:19:45
YAZINIZI ZEVKLE OKUYORUZ KALEMİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05