Vahit ŞAHİN


AL PAKETİ VUR TOKADI


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gerçek bir lider iken (2011 seçiminde) çok sevdiğim bir sözü vardı.

?Al paketi vur tokadı? diyordu.

?Ses Ver Türkiye? sloganı ile alanlardaydı MHP. Seçim bildirgesinde, ?Yoksullukla mücadele; sadaka ekonomisi ve yoksulluk kültürünün oluşmasını önleyici, yoksulların üretici konuma geçmesini ve kendi kazandıkları ile geçinmesini sağlayıcı nitelikte olacaktır. Yoksul kesimlere yönelik ekonomik faaliyetler çeşitlendirilerek gelir getirici projeler desteklenecek, kendi işini kuracak girişimcilere finansman, danışmanlık ve pazarlama desteği sağlanacaktır. Kolay kazanç sağlayan ve istihdam öngörmeyen rant ekonomisine son verilecek ve kaynakların üretimi teşvik edecek şekilde kullanılması sağlanacaktır?  diyorlardı.

Yoksul halkın makarna, pirinç temel gıda paketleri ve kömür gibi ısınma malzemeleri AKP tarafından veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Şubeleri  ya da Kızılay eliyle halka seçim rüşveti olarak verildiğinde Devlet Bahçeli, ?Onlar senin hakkın, al paketi vur tokadı? diyordu meydanlarda.

İktidarın devletin imkanlarıyla yoksullara, gıda, giyecek, ısınma malzemeleri dağıttığını ve yoksulları istismar ettiğini belirten Bahçeli, ?Yapılan yardımlar senin, benim vergimle toplanıyor. Bu yardımlar senin en doğal hakkın, utanmadan sıkılmadın al. Al paketi, vur tokadı? diye konuşuyordu. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin bu sözlerine ise AKP´li Elitaş, ´´Bu millet 12 Haziran´da onlardan hesabın en güzelini soracaktır. Hani genel başkanları ´al paketi vur tokadı) diyor ya o daha Kayseri tokadının ne olduğunun farkından değil. 12 Haziran´da Kayseri tokadını öyle bir yiyecek ki ağız üstü oturup bir daha kalkamayacak? diyordu.

Yine o paketler hız kesmeden sürdü, bugünlere gelindi. Şimdi ise seçim rüşveti olarak bayramda emeklilere bin lira para vereceklermiş.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu: ?Bayramda bin TL. yetmez, 2 maaş ikramiye vermeniz gerekir. İktidarda değiliz ama 2015´te ne vaat ettiysek hükümet onun kötü kopyalarını uygulamaya çalışıyor. Hırsız olduklarını biliyorduk da vaatlerimizi de çalacaklarını düşünemedik? dedi.

Erdoğdu, ?Onlara yandaşa dağıtıyor, biz halka dağıtacağız? diyor ve yeni seçim bildirilerini beklememizi söylüyor.

Şimdi AKP-MHP ittifakı var. Yine paketler var. Yine seçim öncesi verilecek paralar var.

Bu paraları ne Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne de Başbakan Binali Yıldırım kendi kesesinden, kendi cebinden vermiyor. ?Yapılan yardımlar senin, benim vergimle toplanıyor. Bu yardımlar senin en doğal hakkın? diyen Devlet Bahçeli´ye aynen katılıyorum.

Yurttaşlara, 2011 seçiminin o ünlü sözünü hatırlatarak,?Al paketi vur tokadı? demek de en doğal hakkımız.


 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00