Prof. Dr. Özer OZANKAYA


AKSOY´LAR, MUMCULAR, OKKAN´LAR ... ATATÜRKÇÜ OLDUKLARI İÇİN ÖLDÜRTÜLDÜLER!


Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Üyesi, 4. Gnl. Bşk.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinin saygın isimleri olan değerli gazeteci-yazar Dr. Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneği´nin kurucu Genel Başkanı, seçkin hukuk bilgini Prof. Dr. Muammer Aksoy´un alçakça pusular kurdurularak öldürtülüşlerinin yıl dönümü günleri olan 24 - 31 Ocak arasını ÖZGÜRLÜK VE ADALET HAFTASI olarak anıyoruz.

Atatürk Türkiyesi´ni yılmadan, canlarıyla savunan Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy´ların, Bahriye Üçok, Cavit Orhan Tütengil, Hablemitoğulları ve Gaffar Okkan´ların anıları önünde saygı ile eğilirken, onları öldürenleri değil, asıl katil olan öldürtenleri ortaya çıkarıp, bir daha böyle cinayetlerin de, Atatürk Cumhuriyetinin hizmetinde olanlara kumpaslar kurulmasının da ancak ?bağımsız yargı? ve ?etkin, güçlü ve dürüst bir kamu yönetimi? ile önlenebileceğini tüm ulusumuz önünde vurgulamak gerekir.

Bu amaçla, Türk Devrimi´nin bütün aşamalarının ve bütün atılımlarının, DOĞRU ANLAMI VE DÜRÜST UYGULAMASI İLE ULUSAL EGEMENLİK İLKESİ üzerine dayalı olduğu vurgulanmalı ve anma etkinliklerinde ulusal egemenlik ilkesi bu gerçek özüyle anlatılmalı, Mumcu´ları, Aksoy´ları, Okkan´ları ? öldürtenlerin ise, Cumhuriyet tarihi boyunca açıkça ulusal egemenlik düşmanlığı yapan iç ve dış sömürgenler olduğu anlatılmalıdır.

Uğur Mumcu´ların, Muammer Aksoy´ların, Gaffar Okkan´ların ... kişiliklerinde, tüm Türk Demokrasi şehitlerini saygıyla anarken, iç ve dış sömürgeciliği tepelemenin ve bir daha hortlamamasını sağlamanın yolunu gösteren Atatürkçü Düşüncenin bayraklaştırılmasının, ulusal değerlere suikast ve kumpaslar kurulmasını önlemenin de güvencesi demek olduğunu kavramak ve kavratmak gerekir, kanısındayım.

 Prof. Dr. Özer Ozankaya

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00