Zekai BULUÇ


AH BİR ATAŞ VER CİGARAMI YAKAYIM


Gecenin zifiri karanlığı...

Ayın şavkı Marmara Denizinin dalgalarına vurdukça sular yakamozlanıyor. Bir küçük balık kendini kovalayan büyük balıktan kaçmak isteyince havaya sıçrayıp tekrar suya dalıyor.böylece denizdeki dalgalar yeniden yakamozlanıyor.

Görevden dönen DUMLUPINAR isimli denizaltımız gecenin zifiri karanlığında Çanakkale Boğazından geçmiş İstanbul´a doğru yol alıyor. İstanbul yönündense NABOLAND isimli yük gemisi geliyor.DUMLUPINAR denizaltısı Nara burnuna doğru gidiyor. Nara burnundan sert bir dönüş yapan NABOLAND gelip DUMLUPINAR denizaltımıza vuruyor. Denizin üzerinde binlerce yakamoz meydana geliyor. Denizaltımız batıyor.

Batar batmaz imdat şamandıraları denize bırakılıyor. telsiz haberleşmesinden sonra kurtarma gemileri geliyor ve aşağıdakilere ´´ Konuşmayın , sigara içmeyin ´´ talimatı veriliyor. Bunun sebebi denizaltımızdaki oksijenin çabuk bitmesini önlemek için !

Kurtarma çalışmaları başlıyor ama kurtarmaya gelenlerde hiç umut yok ! Zaman su gibi akıp gidiyor. Denizaltımızdaki Mehmetçikleri kurtarmakta umut kesilince aşağıya şöyle bir talimat geçiliyor. Konuşabilirsiniz ,sigara içebilirsiniz ve hatta türkü bile çığırabilirsiniz !

Aşağıdakiler durumu hemen anlıyor ve yukarıdakilere telsizle şöyle sesleniyorlar VATAN SAĞOLSUN ! Bu elim olaydan sonra Kadirşinas Egeliler şehit denizciler için şu türküyü yakarlar!

 Ah bir ataş ver cigaramı yakayım

Sen salın (sallan) gel ben boyuna bakayım

Uzun olur gemilerin direği

Ah çatal olur efelerin yüreği

Ah vur ataşı gavur sinem ko yansın

Arkadaşlar uykulardan uyansın

Uzun olur gemilerin direği

Ah çatal olur efelerin yüreği

Dünyanın hangi ülkesinde , öleceklerini bildikleri halde ; kendilerini kurrtarmaya gelen ekibe hep bir ağızdan ´´ VATAN SAĞOLSUN´´ diyebilen asker topluluğu vardr ?

Dünyanın hangi ülkesinde az sonra öleceklerini, bildikleri halde su olmadığından tüfek kabzasında teyemmüm abdesti alarak kendi cenaze namazını kılan asker topluluğu vardır? (*)

(*) Bu olay şehir efsanesi değildir! Çanakkale savaşlarında 57. Alayın son bölüğü tarafından gerçekleştirilmiştir! Sayın Zihni Aldırmaz´a hitaben gazetemizde şöyle bir öneri getirmiştim : Merkez Parkın adının 57. ALAY PARKI olarak değiştirilmesiydi. Ne yazık ki kimse oralı olmadı. Zaten kimilerine göre´´ ölen ölür kalan sağlar bizimdir!´´
Zekai BULUÇ

haluk yaltı
7.11.2017 19:12:29
istenirse büyük şehir beldiye baaşkanı huseyin sözlü bey57inci alay parkı olarak isim degişilikligini yapar yeterki tekrardan ulaşıp söylenebilsin cok iyi bir yazıyazmışın tebrikler

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00