Cihat OVALI - YORUM


ADANASPOR´DA ÇIKIŞ DEVAM EDERKEN, DEMİRSPOR YERİNDE SAYDI

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor, Spor Toto  1.Lig´in 8.haftasında sahasında Balıkesirspor´u 2-1´lik skorla yenerek, sıralamada iki basamak birden yükseldi. İlk altı haftada sadece üç beraberlik sonucu üç puan alabilen Turuncu Beyazlılar, Coşkun Hoca´nın takımın başına geçmesiyle birlikte son iki haftada iki galibiyle altı puanı hanesine yazdırmayı başardı. Futbolcular, Yönetim, İdari kadro vs. malzemecilerine kadar aynı olmasına rağmen, teknik ekipte yaşanan değişiklik takımı yukarılara taşımak için yeterli geldi. Coşkun Hoca´nın en büyük avantajı bu ligi çok iyi tanımasından geçiyor. Senelerce bu Lig´de mücadelele eden kulüplerde çalıştı, çalışmasının kaymağını da şimdi yemesi kadar doğal bir şey yok. Maça gelince, 27.dakikada mağlup duruma düşen Toros Kaplanları, misafir takım daha golün keyfini süremeden, 7 dakika sonra beraberliği yakaladı. İkinci yarının 15.dakikasında bir gol daha bulan Temsilcimiz hanesine üç puanı yazdırarak, bu hafta da istikrarlı çıkışını devam ettirdi.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor, favori olarak gittiği Osmanlıspor karşısında 1-0´lık skorla yenilerek Adana´ya puansız döndü. Oysa ki, sıralamada bir üstünde bulunan ve sahasında berabere kalan Boluspor´a puan olarak daha da yaklaşma sansı vardı. Galip gelmesi durumunda rakibiyle olan puan farkı bire indirecek kadar yakınlaşacaktı. Ancak, rakip Osmanlıspor´dan 54.dakikada yediği golün karşılığını veremeyince, Lig´deki yeri aynı kaldı fakat, alt sıralarda bulunan rakiplerinin kendisine yaklaşmasına fırsat verdi. İçinde bulunduğumuz Lig, öyle bir konuma sahip ki iki hafta puan alamadığın takdirde, düşme potasındaki takımlarla birlikte anılabilecek hale gelebiliyorsun. Bu kadar geniş bir kadro, zengin bir yedek kulübesi ve imrenilecek seyirci desteğine rağmen, bir takım puan kaybı yaşıyorsa, şansızlığın ötesinde insanın aklına başka şeyler geliyor. Dileriz önümüzdeki haftalarda böyle puansız haftalar yaşamaz Mavi Şimşekler.

Spor Toto  1. Lig´in 8.haftası toplam (25)  gole sahne olurken,  iki beraberliğin olduğu hafta yaşadık.   En farklı sonucu deplasmanda Elazığspor´u 5-0´lık skorla yenen Gazişehir Gaziantep  takımı elde etti. Öte yanda, Lig´in dibine demir atan ve  düşmeye namzet Eskişehirspor, Elazığspor ve Karabükspor´un rakiplerine yenilmeleri haftanın en ilginç olayıdır. Esasen bu üç takım maddi ve idari yönden çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adanaspor  (9)  puanla  onikinci sıraya yükselirken, Ankara´dan puansız dönen Adana Demirspor üçüncü sıradaki yerini korudu. İlk sekiz hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Adana Demirspor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Eskişehirspor, Elazığspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

9.hafta karşılaşmaları A Milli takımın maçları sebebiyle bir hafta aradan sonra başlayacak.Temsilcilerimizden Adanaspor 20 Ekim Cumartesi günü saat 14.00´de Ankara´da Gençlerbirliği deplasmanına çıkarken,  bir diğer temsilcimiz Adana Demirspor 22 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 19.00´da Elazığspor´u konuk edecek.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00