Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


ADANA RESMİNE BAK


Pek çok sanatçı yetiştirmiş, birçoğuna da ilham vermiş bu topraklar, son yıllarda kendine yakışan oldukça önemli, ses getirici girişimlere, projelere de ev sahipliği yapıyor.

Gönlünü bu şehre vermiş insanların özverili çalışmaları sayesinde, ulusal ve uluslararası platformlarda adını layık olduğu şekilde duyurmaya çalışıyor.

Gün geçtikçe de bu çabalara yenilerini ekliyor ve gözlemlediğim kadarıyla şehrine böylesine sahip çıkan insanı olması sebebiyle özellikle dışarıda büyük takdir ve beğeni topluyor.

Baharı sabırsızlıkla beklediğimiz şu günlerde ise Adana bir kez daha renklerin coşkusuna, uyumuna, sanatın birleştirici gücünü sunmaya hazırlanıyor.

Evet, şehrimizde, bir ilkin gerçekleşeceği, beş sanat kurumunun ve otuz Adanalı ressamın Adana Resmine Bak adlı karma resim sergisi için ilk kez bir araya geleceği günler yaşanıyor.

AÇS, Altın Oran, Çukurova Üniversitesi Resim Bölümü, Korart ve Vagabond ile Adabul.com işbirliğiyle açılacak bu sergi, sanat eserlerini insanlarla buluşturmayı, ayrıca Adana´ya genç ve yeni koleksiyonerler kazandırmayı amaçlıyor.

Kemal Vehbi Erdoğan aracılığıyla haberdar olduğum,

Etem Çalışkan, Haluk Uygur, Sibel Nur Ener, Mehtap Atıl, Güzin Akdemir, Mesut Dikel, Claudia Üzelgeçici, Mustafa Üzelgeçici, Nihal Canatar, Ali Raşit Karakılıç, Müslüm Teke, Ayla Seyman, Salime Kaman, Meftune Çeken, Şerife Ballı, Sevinç Kökenler, Ayber Hastürk, Kerem Atar, Semiha Yıldırım, Soner Zağıl, İbrahim Tokaslan, Melis Yılmaz, Merve Özcan, Rahime Korkut, Mehmet Emre, Nermin Levent, Murat Özbakır, Berk Kaya, Özgür Aktaş, Hakan Çapkan eserlerinin yer aldığı, aralarında bizzat tanıdığım, dostluklarıyla gururlandığım çok değerli isimlerin katkılarıyla hayata geçirilecek bu proje,

Aynı zamanda Adana Resmine Bak sergisinden elde edilecek gelirle Adana Ressamları ve Resimleri konulu bir dokümanter film ve ekitap/kitap hazırlamayı hedefliyor.

Böylelikle Adanalı ressamların ve Adana resimlerinin hem Adana´da hem de ülke genelinde tanıtımına, kalıcılığı sağlanarak gelecek kuşaklara aktarımına hizmet ediyor.

Sergiye katılan ressamlar, eserlerinin satış bedelinin yarısını bu projeye bağışlama gibi güzel bir karara imza atmışlar ki bu onları, gözümüzde daha da yüceltiyor.

22-Şubat´ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde, önemli koleksiyonerlerden Ahmet Merey´in katıldığı bir konferansla açılışı gerçekleşecek bu sergiye tüm Adanalılar bekleniyor.

Orada olmaktan muazzam keyif alacağımı biliyorum ve sanatseverlerin, sergilenecek resimlerden satın alarak bu önemli kitaba katkı sağlayacaklarına inanıyorum.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00