Zekai BULUÇ


ABD VENEZUELA´YI 1973 ?ÜN ŞİLİ´SİNE Mİ ÇEVİRECEK ?


Şili dünyanın en zengin bakır madenine sahipti. Emperyalist şirketler Şili ?yi sömürmekle kalmadığı gibi gözlerini zengin bakır madenlerine dikmişlerdi.

Sol görüşlü Salvador Allende iktidara gelir gelmez ,emperyalist şirketlerin gözdesi olan tüm maden ocaklarını devletleştirdi .Devletleştirmeyi yaptıktan sonra yabancı şirketlere  bir kuruş  tazminat ödemeyerek ABD´nin ve işbirlikçilerinin nasırına bastı . Bir CIA operasyonuyla kamyoncular federasyonu manipüle edilip Şili´de kamyoncular grevi başlatıldı .

Allende ?nin muhalifi olan genelkurmay başkanı AugustoPinochethava kuvvetlerine emir verip başkanlık sarayını bombalatmakla kalmayıp askerlerini Allende ?yi öldürmeleri için başkanlık sarayına gönderdi . Allende bu çatışmada silahını da kullandığı halde öldürüldü .

Şili ?nin başına diktatör Pinochetgetirildi . Halk yıllarca bir diktatörün yönetiminde kaldı . Şili ?nin zengin maden yatakları ABD kökenli şirketlere peşkeş çekildi.

Arkadaşlar şimdi gelelim son haftaların Venezuela´sına ? Biliyorsunuz Venezuela Güney Amerika´nın en zengin petrol yataklarına sahip bir ülke . Bence ABD´nin devlet başkanı Maduro ile hiçbir alıp veremediği yok ! Asıl alıp veremediği bu ülkenin zengin petrol yataklarına sahip olmasıdır . ABD´nin elinin altında yeteri kadar işbirlikçi olduğu için dünyanın en zengin petrol şirketleri? Yedi kız kardeşin ?in ve CIA´nın provokatif operasyonu yakındır . Emperyalizm bir ülkeye girmeden önce çok sayıda işbirlikçi klonlar !

Bu tür emperyalist klonlamayı önlemenin  tek yolu M. Kemal ATATÜRK ?ün ünlü öğretisi yurtta barış , dünyada barıştır!

1973 ?te Şili ?de CIA ile birlikte kamyoncular grevini gerçekleştiren emperyalist şirketin adını çok iyi biliyorum . Fakat bu şirketle mahkemelik olmak istemediğim için ismini vermiyorum . Zaten CIA´in kendi içerisindeki ismi de şirkettir .

Sağlıcakla kalın.

TANER KANAN
30.04.2019 19:06:59
Evet perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.isabetli bir bir yazı çünkü 12 nisanda yazılmış. Teşekkür

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04