Zekai BULUÇ


ABD ?NİN HAYIRSEVER (!) BİR PROJESİ: CHESTER PROJESİ


Amerikan şirketi Chester , Türkiye´ye bir yardım (!) projesi sunar . Bu yardım projesi çok hayırsever(!) bir projedir.

Amerikan şirketi Chester ?ın önerdiği teklif şudur : Türkiye´nin her tarafına demiryolu ağı kuracağız. Demiryolunun geçtiği bölgeleri de rayların sağında ve solunda 40 km lik bölümdeki tüm madenlerin ( petrol de dahil ) işletilmesi Chester şirketine verilecektir. Chester şirketi demiryolunun  geçtiği bölgelerin sağında ve solundaki 40 km lik alan içerisindeki madenleri ve petrolleri  99 yıl kullanım hakkına sahip olacaktır ! Eh bu kadar kusur kadı kızında da olur değil mi ?

Chester  şirketinin asıl amacı Türkiye´de petrol aramaktır. Yapılan ön çalışmalarda sonra Türkiye ?deki petrolün derin de olduğu , bununda pahalıya patlayacağına karar verilir. Chester şirketi hazırlamış olduğu projeyi başka bir hayırsever (!) şirkete satar ! Sonra da unutulur gider. Bu tip hayırsever projeler kapitülasyonların daniskasıdır ! Bu gün Türkiye´de bulunan Amerikan üslerine  karşı çıkmak vatan hainliği ile eşdeğerdir. Zaten hayırsever Amerikan projelerine karşı çıktığınız zaman ( Bu yurtseverlik yüzünden ) Komünist damgası yersiniz !Chester projesinin Türkiye´de uygulanabilmesi için Amerikan mandacıları ?´ Bu proje tam bize göre Allah Amerikalılardan razı olsun .´´ diyerek görevlerini yapıyorlardı.

Kapitülasyonlar  ya hayırsever (!) projelerle ya da dış borçla gelip yerleşir ! Bundan sonra iş Düyun-u Umumiye´yekalır. Düyun-u Umumiye´nin adamları çiftçinin gelecek yıl için tohumluk olarak sakladığı buğdayı bile elinden alır. Tütün  ekicisi bir çuval tütünü içmek için kendine saklar ,yakalanırsa eğer , hem bir çuval tütünden olur hem de Düyun-u  Umumiye´cilerin adamları tarafından falakaya yatırılır.

Sağlıcakla kalın.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00