Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


SAĞLIKLA NİCE BAYRAMLARA

Her şeyden önce can sağlığı olsun, dediğimiz zamanlarda yeniden bir araya geleceğiz elbette.


Bu süreçte yaşamını yitiren her canın acısı yüreğimizi dağlayacak, yerleri asla dolmayacak nice değerlerimizi kaybettik, insan hayatı için çalışan her kim varsa hep hatırlayacağız, onlara daima şükranlarımızı sunacağız.

Kapılar açılacak sonuna kadar, istediğimiz zaman, özgürce dışarı çıkacağız. Sokakları, caddeleri, parkları, sahilleri yeniden keşfedeceğiz. Çocuk sesleri, kahkahaları kaplayacak her yeri, neşeleneceğiz.

Maskeleri atacağız, sonsuz gökyüzünü ciğerlerimizin en ücra köşesine kadar içimize çekeceğiz. Tertemiz bir hava, yeni doğmuş bebeğin tenini okşar gibi yüzümüzde dolaşacak, ferahlayacağız.

Baharı kaçırdık belki, hayattan alacağımız olsun, mevsimleri yakaladığımız yerden yaşayacağız. Ağaçların altında, çiçeklerin arasında, ya güneşten yanacağız ya da yağmur damlalarıyla ıslanacağız.

Uçsuz bucaksız bir alanda nefesimiz kesilene kadar koşacağız, tam tepemizdeki mavilik peşimizden gelecek, zamanı unutacağız.

Hiçbir mesafe olmayacak aramızda, gözümüz gönlümüz bir, ellerimiz, avuçlarımız kenetlenmiş, yan yana oturacağız. Dereden tepeden, gelmişten geçmişten, bugünden yarından konuşurken bir ışıltı yayılacak, coşacağız.

Sımsıkı sarılıp kucaklaşacağız, araya giren zaman hiç yaşanmamış gibi olacak, özlem bitecek, o sıcaklıkla ruhlarımız ısınacak, dokunamadığımız kim varsa koklaya koklaya öpeceğiz.

Kapımız sık sık çalacak, aile üyelerimiz, eşimiz dostumuz, sevdiğimiz kim varsa çat kapı gelecek. Karşı komşumuz sabah kahvesine çağıracak, konudan komşudan sohbet edeceğiz.

Kalabalık sofralar kurulacak, ocağın başında çorbayı karıştırırken dostları ağırlayacağımız için heyecanlanacağız, masa başında bir türkü tutturup geleceğe kadeh kaldıracağız.

Yenilenen doğa her şeye rağmen bizi yine bağrına basacak, dünya, kendini kirletenlere, bilerek ya da bilmeden yok etmeye çalışanlara inat her gün dönmeye devam edecek, kötüler hep olacak ama inanıyorum ki iyilik kazanacak, yaşamın değerini bir kez daha anlayacağız.

Çok bayram sabahları olacak yaşantımızda. Bayram alışverişi, bayram yemeği, bayram tatlısı, bayram temizliği yapacağız. Perdeler sabun kokusuyla uçuşacak, şekerlikler dolacak, kolonyalar sehpadaki yerini alacak, bayram namazları kılınacak, radyodan bayram şarkıları dinlenecek, geçmişlerimize hayır duaları yapılacak. Bayram ziyaretlerinde bulunup büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpeceğiz. Çok bayramlar göresin, dilekleriyle mutlu olacağız.

Daha önce yaşayıp da değerinin farkına varamadığımız çok basit, çok sıradan olan her şeyin anlamını çok daha farklı bir açıdan öğreneceğiz. Şimdi değil belki ama günün birinde yine birlikte olacağız ve tüm bunları yaşayacağız. İşte o zaman tüm dünya bayram yerine dönecek, gerçek bayram sevincini yaşayacağız.

 

Sağlıkla kalın, nice bayramlara.

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00