Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


KİMSESİZLERİN KİMSESİ


Bu toprakları ele geçirmeye yönelen güçlere karşı verilmiş ve kazanılmış bir milli mücadeleyi sadece kurtuluşun bir parçası olarak görmeyen,
Asıl kurtuluşun en az o ülkeler kadar güçlü, önce yoksulluğu, eğitimsizliği, bilgisizliği, gericiliği yenip sonra eğitimi yaygınlaştırarak aydınlanmaya ulaşmayı, aklı hür, vicdanı hür nesiller çoğaltmayı, sanayileşmeyi, üretmeyi sağlayarak refah seviyesini yükseltmeyi, millet olmayı başarmış bir ulustan gerçek yurtseverler yetiştirmeyi hedefleyen,

Laik, demokratik, bağımsız ve milli olmayı yerleştirerek en büyük hayali olan çağdaşlaşmayı kazandırmaya çalışan,

Ve dünyanın pek çok ülkesinin sömürge olduğu o dönemde bunu başaran,

Kimsesizlerin kimsesi olarak düşündüğü cumhuriyeti, uğruna büyük emekler harcayarak, tüm ideallerini ortaya koyarak bu ülkeye ve bizlere altın tepside sunan ulu önder Atatürk’e yıllar önce verdiğimiz sözdür cumhuriyet.

Onun nimetlerini yaşamış, bu ülkenin ekmeğini yemiş, ona hizmet etmiş, çocuklar yetiştirmiş, geçmişin getirdiklerinden deneyimler edinmiş bireyler olarak, Türkiye’nin aydınlık ve cumhuriyetçi çocukları ile birlikte Atatürk´ün çizdiği çağdaş, uygarlık yoluna doğru yürümektir cumhuriyet.

Ülkemizin ideallerine yürekten bağlı, yurtta barış ilk hedefleri, dünyada barış parolaları, hiçbir gücün milli birlikten koparamayacağı bayrak taşıyıcıları olmaya inanmaktır cumhuriyet.

Bize armağan edilen bu yola, bu yolda hiç düşünmeden canlarını veren atalarımıza, o okul bahçelerinde her gün verdiğimiz anttır cumhuriyet.

Fikirlerde, ruhlarda yarattığı güven duygusuyla sağlam adımlara sahip yepyeni hayatlar kurmak, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür, bilgide güçlü ve yüksek karakterli,  onu koruyacak ve devam ettirecek nesiller olmak, ona olan borcumuzu unutmamaktır cumhuriyet.

Vatan diye bildiğimiz her karış toprağı kutsal sayarak çalıştığımız her ortamda, hayattaki duruşumuzda olumlu olanın altını çizmek, bizlere bu vatanı, cumhuriyeti armağan etmek için kanıyla, canıyla çabalayan Ata’mın, atalarımızın haklarını, üzerimize aldığımız sorumlulukların en helali saymak, varsa bizim de bu vatana hakkımız, helal olsun, demektir cumhuriyet.

Cumhuriyeti nasıl kazandığımızı daima hatırlamak, ak sütümüzü, bir lokma ekmeğimizi helal ettiğimiz çocuklarımıza gelecekte bıraktığımız emanettir cumhuriyet.

Kimsesizlerin kimsesidir.

Geleceğe giden yolların aydınlığı için çalışanların hep var olacağını düşünerek en özel bayramımızı kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun. Daim olsun ülkemiz, yaşasın cumhuriyet, yaşasın bu millet.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05