Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR


ALAEV

Aileden Ayaslı olmasaydım, büyük bir ihtimalle ben de Ala’nın ilk mezunları arasındaki yerimi alacaktım. Zira ilkokuldan mezun olduğum yıl açıldı Adana Anadolu Lisesi ve sınıf arkadaşlarımın birçoğu, o yıl bu okula kaydolma şansına erişti.


Ama kaderde bir şekilde Ala ile buluşmak varmış ki 2012’de mezunu olmasıyla övündüğüm büyük kızımdan ve Okul Aile Birliği’nde aldığım görevlerden dolayı kendimi hep bu güzide okulun bir ferdi gibi sayarım.

Başarısının yanı sıra tüm mezunlarıyla, idari kadrosuyla ve öğretmenleriyle haklı bir gururu yaşayan, yaşatan bu camianın arasında bulunduğumuz o dönemlerde ve sonrasında hissettiğim en yoğun duygudur; oraya ait olmak ve bunun sorumluluğunu taşımak.

Çünkü bir eğitim kurumu olmaktan öte bir aile ocağı gibidir Ala.

Yolu oradan geçmiş, o bahçede dolaşmış, o sıralarda oturmuş herkese, aradan yıllar geçse bile aile olmanın sıcaklığını, sorumluluğunu hatırlatan bir yuvadır.

Ve ne büyük bir şanstır ki her konuda desteklerini sürdüren, ihtiyaç duydukları anlarda birbirlerinin yanlarında olan, öğrenim-yemek bursları sağlayan ve bütün bunları özverili çalışmalarıyla gönüllü üstlenen mezunları vardır.

Atatürk ilkelerinin ışığında, bilime dayanan eğitimin rehberliğinde, kendine güvenen, geleceğe umutla bakan gençlerin yetişmesine büyük katkıları olan bu mezunlar zorlu bir çıtayı daha aştılar, bir başarıya daha imzalarını atarak hep hayalini kurdukları bir olayı gerçekleştirdiler.

Bir çatı altında toplanarak vakıflaştılar. Bu vakfa da kendilerine en yakışan bir ad koydular:

 Alaev

Bütün bunları zaten yapıyorlardı ama şimdi çalışmalarını resmileştirerek köklü hale getirdiler.

İki yüz elliye yakın mütevelli üyesiyle Adana Anadolu Lisesi Vakfı, öğrenim ve yemek bursları ile ihtiyaç duyan öğrencilere maddi katkı sağlayacak, onlara, üniversite seçimlerinde, kariyer gelişimlerinde yardımcı olacak, staj desteğinde bulunacak. Okul yönetimi ve aile birliği ile ortak çalışmalar yürütecek. Artık gelenekselleşmiş Kebap günü gibi sosyal etkinliklerde katkılarıyla yer alacak.

Belki de hiç kolay değil, meslek yoğunlukları arasında bunca insanın bir araya gelerek aynı zamanda toplumsal bir çabada bulunması, ama onlar bunu da başardılar.

Şahidi olmaktan çok mutluyum doğrusu. Alalı olmak, Ala ruhu taşımak böyle bir şeydir.

Kendiyle birlikte bir diğerini ve sonradan gelenleri düşünmek, aynı çatı altındayken ve gelecekte birbirine sahip çıkmak, eğitimle birlikte bu ruhu yeşertmek, canlı tutmak, sevgiyi, saygıyı barındırmak, aile olmanın gerekliliklerini yerine getirmektir ve siz, Adana’da bunun örneği oldunuz.

Alaev’in gönüllü bir üyesi olarak her birinizi kutluyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum.

 

 

 

 

Sibel Duymaz
22.07.2019 23:57:44
‘ALA ruhu’yolu Adana Anadolu Lisesi’ den geçen herkese sirayet ediyor. Sizleri tanımaktan yaptığınız çalışmalardan katkılardan ve ailenin bir parçası olmanızdan ve bunu güzel bir yazı ile taçlandırmanızdan gurur duyuyoruz. Size seviyoruz Zeynep KURAL

Sibel Duymaz
22.07.2019 23:57:49
‘ALA ruhu’yolu Adana Anadolu Lisesi’ den geçen herkese sirayet ediyor. Sizleri tanımaktan yaptığınız çalışmalardan katkılardan ve ailenin bir parçası olmanızdan ve bunu güzel bir yazı ile taçlandırmanızdan gurur duyuyoruz. Size seviyoruz Zeynep KURAL

YAZARLAR

  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22