Cihat OVALI - YORUM


7.HAFTADA KAZANAN ADANA

PANORAMA


Temsilcimiz Adana Demirspor, Spor Toto  1.Lig´in 7.haftasında sahasında Eskişehirspor´u 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek, sıralamadaki yerini korumasını bildi. Mali sıkıntıları sebebiyle transfer yapamayan ve tecrübesiz genç bir kadroyla maça çıkan konuk ekibin bu zaafından yararlandı Mavi Şimşekler. Baştan sona oyunda ağırlığını rakibine hissettiren ev sahibi takım, kadro ve kulube zenginliğini psikolojik olarak rakibine kabul ettirdi. Her ne kadar spor otoriteleri ?Demirspor bu maçı ölçü olarak almamalı? ibaresine vurgu yapsalar da, geçmiş haftalardaki Hatayspor ve Altınordu karşılaşmalarından alınan galibiyetler, bu ölçünün neresinde diye sormak lazım. Öte yandan, bir parantez de bu takıma gönül veren taraftara açmak gerek. Resmen, emektar 5 Ocak Stadını inim inim inlettiler. Mavi Şimşeği hiçbir karşılık beklemeden cani gönülden destekleyen yaklaşık 10.000 seyirciye minnet duymakta fayda var. Onlar bu takımı böyle destekledikten sonra Mavi Lacivertlilerin şampiyon olmaması mümkün mü? Henüz erken ama, bu şekilde devam et Adana Demirspor, yakaladığın 3 maçlık seri galibiyetler serisini bozmadan devamını getir ve taraftarına olan borcunu Süper Lig´e yükselerek öde.

Bir diğer Temsilcimiz Adanaspor,  şansızlığını Giresun deplasmanında kırarak, bu sezonda ilk galibiyetini aldı. Giresun´un, yukarıdan kopmamak için galibiyete ihtiyacı varken, temsilcimizin ise aşağıdan kurtulmak için üç puana ihtiyacı vardı. Oldukça dengeli ve kontrollü bir karşılaşma izledik. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabakada Turuncu Beyazlı takım, ceza sahası dışından kazandığı serbest vuruştan 90+3´te bulduğu golle 7.haftada galibiyetle tanıştı. Burada en büyük pay sahibi takımı disiplinle oyunda tutan ve mücadeleyi sabırla yöneten Hocamız Coşkun Demirbakan olduğunu söylemekte fayda var. Çiçeği burnunda hocamızın tecrübesi ve oyuna hakimiyeti küçümsenmeyecek boyutta. Müsabaka sonrası futbolcularını tek tek kutlaması ve saha içindeki zerafet ve efendiliği, bu takımın ne kadar emin ellere teslim edildiğinin bir göstergesi olmalı.Bundan sonra en büyük görev taraftara düşüyor. Özellikle Tur-Bey´lerin Boluspor maçında olduğu gibi takımın arkasında durmaları gerekiyor. Yeni Hocamızın takıma vereceği motivasyonun seyirci desteğiyle birleşmesi halinde Adanaspor´u güzel günler beklemektedir.

Spor Toto  1. Lig´in 7.haftası toplam (24)  gole sahne olurken,  bir beraberliğin olduğu hafta yaşadık.   En farklı sonucu sahasında Eskişehirspor´u 4-0´lık skorla yenen Adana Demirspor  takımı elde etti. Öte yandan; Boluspor, Adanaspor ve Osmanlıspor deplasmanda rakiplerini yenerek haftayı üçer puanla kapadılar.

Bu  haftayı galibiyetle kapatan Temsilcimiz  Adana Demirspor  (16)  puanla  üçüncü sıradaki yerini korurken,  Lig´deki ilk galibiyetini alan  Adanaspor (6) puanla   on dördüncü sıraya yükseldi. İlk yedi hafta sonunda Gençlerbirliği, Boluspor ve Adana Demirspor ilk üç olarak sıralamada yer alırken, son sıraları Eskişehirspor,Elazığspor ve Karabükspor  paylaşıyor.

8.hafta karşılaşmalarında,  temsilcilerimiz maçlarını 7 Ekim 2018 Pazar günü saat 19.30´da oynayacaklar.Adana Demirspor  Ankara deplasmanında Osmanlıspor´a konuk olurken,  Adanaspor  Balıkesirspor´u ağırlayacak.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05