Zekai BULUÇ


57. ALAYIN KAYIP SANCAĞI NEREDE?


            Dünyada eşi benzeri bulunmayan tek bir askeri bile sağ kalmayıp, alayın tümünün şehit düştüğü, Çanakkale Savaşları´nın şimdi bile simgesi sayılan İngilizler ve ANZAK´lar tarafından ?Kahraman Düşman? adı verilen 57. Alayımızın sancağı halen kayıp!

            Sancak konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılsa da bunların hiçbiri doğru çıkmadı.

                                                     ***

Askerliğimi Gaziantep´in Yavuzeli İlçesi´nde jandarma onbaşısı olarak yaptım. Karakol önündeki bayrak, gönderi düzgün yapılmadığı için sık sık en uç kısmına takılırdı. Bayrağımız hasar görmesin diye özen göstersek bile arada sırada istenmedik kazalar olabiliyordu.

Bir gün, nöbetçi asker Bayrak indirme töreninde, dikkatsizliği yüzünden bayrağın yırtılmasına sebep oldu. Çıktım komutana durumu anlattım ve Bayrak almak için deponun anahtarını istedim.

Komutanım bana bir makas uzattı, ay ve yıldızı dikkatlice kesmemi emretti, verilen emri yerine getirdim. Komutanım bana dönerek ?Bu üç parçayı sakla, akşam kent dışına ıssız bir yere git, yanında kazma kürek gibi bir şeyler götür, bu üç parçayı ayrı ayrı yerlere göm. Kimse de görmesin ? dedi. Gece komutanımın emrini yerine getirdim, karakola dönüp yattım.

Gelelim 57. Alay´ın sancağına. Sancaktar Mehmetçik ; ulusumuzun göğsünü açıp   düşman eline geçmesin diyerek  sancağı , yüreğimizin içine yerleştirdi.

Bu sancak genlerimizden ötürü gelecek kuşakların yüreğine yerleşiyor!

Anti-emperyalistler , emperyalistlerin eline geçmesin diye ; sancağı ve bayrağı yürekleri dahil bilinmeyen bir yere gömerler  !

Çanakkale´yi geçilmez kılan şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum .

Sağlıcakla kalın.
Zekai BULUÇ

yılmazyaltı
20.03.2018 20:30:46
sayın zekai buluc bu yazyı okuduktan sonra göğüs emarı cektirdim 57 inci piyade alayının alay sancağı yüreğimde sarılı SAYGILAR KIBRIS GAZİSİ YILMAZ YALTI

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00