Vahit ŞAHİN


3 YIL ÇABUK GEÇTİ KALDI 2 YIL


 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından  "Adana´nın trafik yükünü bu projeler sırtlayacak" denilen tam sayfa ilanları geçen aylarda gazetelerin arka sayfalarında gördük. Halen de metro köprülerinin üzerlerinde afişleri durmaktadır.

Hatırlamak bakımından özetleyecek olur isek; "Karnıyarık tarih oluyor", Devlet Bahçeli Köprüsü´nün işlevini anlatan yazı, kentin ilk yonca kavşağının TAG Otoyolu´nu Mithat Özsan Bulvarı´na bağlayacak kavşak ve en son olarak da Kuzey-Güney aksının tünellerle rahatlayacağına dair reklamı izledik.

Çok güzel...

Tüm bunlar, Adana´nın geleceğine yön verecek projeler olarak lanse edildi.Bu projelerle trafik çilesine son verileceği ve köprü ve alt geçit yatırımlarının bir bir hayata geçirileceği ifade edildi. 5 Ocak Adana´nınKurtluş Günü´nde de açılışları yapılacak.

Bu da güzel...

Ama kişisel görüşüme göre; Palyatif olarak ifade edilen geçici ve kısa süreli, kesin çözüm sağlamayan, esaslı olmayan projeler diyebilirim.

Ulaşım master planı olmayan kentlerde böyle günü kurtarmaya yönelik geçici ve kısa süreli projeler üretilir.

Madem böyle kesin çözüm olmayan projeler üretmeye meraklı yerel yöneticilerimiz var. O zaman ben de kentin bir trafik çilesine son verecek proje önermek istiyorum:

Herkesin bildiği, bırakın araçları, yayaların bile karşıdan karşıya geçerken kendini sırat köprüsü üzerine hissettiği 5 Ocak Meydanı´ndaki trafik çilesine acaba ne zaman el atılacak?

Merak ediyorum; Acaba burası ile ilgili bir çalışma başlatıldı mı? Başta Sayın Sözlü ve Yol Daire Başkanlığındaki yetkililer, acaba buradan hiç geçtiler mi? 5 Ocak Meydanı´ndan Büyük Postane tarafına yürüdüler mi? Kızılay Caddesi´ni gördüler mi?

Şimdi Büyükşehir´e bir yazı yazıp cevap istesem diyecekler ki, "çalışmalar başlatılmıştır."

Bu tür cevaplar pek inandırıcı olmuyor.

Adayken, ?İmarda, ulaşımda ve çevre konularında master planları yapılmış huzurlu, sağlıklı ve mutlu, insanların güven içinde yaşadığı bir büyükşehir yapacağız? sözlerini yerine getireceklerine inanıyorum.

Ama, 3 yıl çabuk geçti, 2 yıl kaldı geride.

Kendisine en az 3 dönemlik başkanlık öngören Belediye Başkanlarımıza süreyi hatırlatmak istedim de?

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00