EĞİTİMCİNİN KALEMİNDEN-Kemal Çelikkaya


Gözlemler?İzlenimler?


Bir ülkenin gelişmesini, kalkınmasını  devlet örgütünü elinde bulunduran yönetim sağlar. Devleti yönetenlerin programı  ve projeleri, o devletin kuruluş esprisine ve felsefesine sadık kalarak anayasal çizgiler içinde uluslararası rekabeti  göz önüne alarak yapar. Başarılı olmak için halkla beraber  halkın gelişmesini, kalkınmasını sağlar.

İyi bir yönetim, öncelikli olarak milletini eğitim alanında  yetiştirmeye, geliştirmeye çalışır. Eğitimle birlikte samimi bir dayanışma ile halkın ihtiyaçlarının karşılanması sağlanarak başarılı, mutlu, özgür  bir millet yaratılabilir. Güvenli,güçlü,bilgili, uluslararası saygınlığı olan bir millet olunur.

İyi bir yönetim, ulusal kalkınmayı topyekun etkinliklerle devletin ekonomik, sanayi, teknoloji  ve  kültürel çabalarını halkla beraber başarıya ulaştırabilir. Bu başarıyı yakalamak için halkın hem örgün  eğitimle, hem de  yaygın eğitimle bilgilendirilmesi gerek. Örgün eğitim, okullarda ; yaygın eğitim ise halk odalarında ,halk  evlerinde yapılarak çağdaş bir millet yaratmanın yolu bu şekilde olur. Demokrasi  vurgusunu, çağdaş bilimi insanlarımızın kafasına yerleştirmek  için her koşulda, her alanda eğitimin varlığına sahip çıkıp bunun en üst aşaması olan üniversite eğitimiyle taçlandırmak gerekir. 

Bu arada laikliği de unutmayalım. Laiklik sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değildir. Bir Müslüman ülkede laikliğin doğru anlaşılmasının ne kadar mümkün olduğunu iyi hesaplamamız gerek. Kendisi gibi düşünmeyen,kendisi gibi yaşamayan insanlara hoş görülü bakabilmeyi, davranışlarıyla gösterebilmeyi  öğretebilmek çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini  kurduktan sonra Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığını kurarak din işlerinin kendi mecrasında düzenli yaşatılmasını sağlamıştır.      

  Mustafa Kemal Atatürk: İslam dini, en akılcı mantığa en uygun ve en kutsal bir dindir. Bu nedenle Allah en son din olarak İslam dinini kabul etmiştir, diyerek  ?Diyanet İşleri Başkanlığının? önemini vurgulamıştır. 

Son yıllarda birçok yanlışlıklar yapıldığı gibi Diyanet Başkanlığında da laiklik ilkesi çiğnenerek ,  Atatürk  düşmanlarını  himaye etme yanlışlığı söz konusudur,bu durumun Türk Devletini  yoktan var eden, kurucu atasına bir saygısızlık olduğunu bilmeyen bir kişi Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı yapmaktadır.  Her vaazda birlik,beraberlik çağrıları yapan din görevlisi,Ata´sına saygısızlık yaparak birlik ve beraberliğin sağlanamayacağını bilmek zorundadır.       

                                                                                                     Saygılarımla?

                                                                                                         Kemal ÇELİKKAYA

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00