Ata Alp And


aktüalite ve edebiyat - KİTAP VE YAZAR OLMAK


            Ben kitap ve yazar dedim, siz şair, yazar, ozan, editör ne derseniz deyin,düşünün. Konunun ne kadar detayına inilirse inilsin, değişen pek bir şey olmayacaktır. Bütün yollar Roma´ya çıkacaktır sonuçta?

            Kitap sahibi olmak, yazar olmak önemli şeydir; yani kitabı, kitapları olup yazar olmamaktan, kitabı olup da yazar olmanın önemli bir şey olmasından söz ediyorum, bu da böyle anlaşılsın.

            Ama yine de bu sizi ürkütmesin fazla zor bir şey değildir yazar olmak!

            Hani bir zamanlar sevgiyle takla attırmayı karşılıklı kefelere koyan kulakları çınlasın bir bakanımız vardı ya; sizde işte çok sevgi duyuyorsanız kitap sahibi olmaya, onun yolundan gitmeniz gerekecek biraz. Takla at demeye getirecekler size atacaksınız üç/beş takla. Bunu deneyeceksiniz ilkin?

            Baktınız olmadı, günümüzde moda ya biraz, siz de o modaya uyarak algı operasyonunu başlatacaksınız? İl ya da ilçe yetkililerinin eline yalvar yakar  tutturacaksınız makasın ucunu? Bakın görün o zaman? Şair de yazar da sizsiniz!...

Hani aksilik ya, diyelim ki bu olmadı? Cebinizde akrep olmayacak, siyasal zikzakların zamanlamasını da iyi yapacaksınız dörtlemeleri, beşlemelerden de ders alacaksınız.  O diyoruz, bu diyoruz ama hadi bu da olmadı diyelim?

Bir halt bilmeseniz de önemi yok!.. O işi bitirenleri şair/yazar sınıfına aldınız mı meseleyi çözdünüz demektir? Hadi diyelim bu da olmadı, ne yapacaksınız o zaman? Onun da kolayı var!...

Gözünüze kestirdiğiniz belediye başkanının ibadet durumunu araştıracaksınız? Hangi camide Cuma namazını kılıyorsa o caminin çıkışında sipere yatacaksınız? Mümkün olsa da Cuma namazında yan yana gelme ihtimali olsa, selam verirken beraber işi bağlarsınız belki ama korumalar nedeniyle bu mümkün olmadığından mecburen çıkışta üsleneceksiniz şehadet gibi dilinizde ezberlediğiniz sözcüklerle. Başkan Cuma namazından çıkar çıkmaz da yanında biteceksiniz hemen boynu bükük halinizle. Bakacaksınız, siz talebinizi iletmenize rağmen başkandan ses seda yok. Yılmayın o zaman, bu işin ikincisi cuması da var. İkinci cumadan sonra başkan yine sizin elinizi boş çıkardı diyelim. Yine Yılmayın; sakın yılmayın!..

Üçüncü cuma namazının çıkışında başkanı hangi camide olursa olsun yakaladığınızda adam bakacaktır sizden kurtuluş yok: ?Alın şunu başımdan, kitap mı çıkarmak istiyor, ne istiyorsa yapın?? diyecek mecburen ve işte sonunda kazanan siz olacaksınız? 

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92