Zekai BULUÇ


İSMET İNÖNÜ : YENİ BİR DÜNYA KURULUR TÜRKİYE ?


1963 yılında Kıbrıs Türk alayında görev yapan Tabip binbaşımızın ailesi ,EOKA teröristlerince katledilir .

Kurtuluş savaşımızın garp cephesi komutanı başbakan İsmet İNÖNÜ, Kıbrıs ?a asker çıkarma kararı alır . Kuvvet komutanları ?Efendim bizim çıkartma gemilerimiz yok .? dediğinde İsmet İNÖNÜ şöyle cevap verir :Benim adım İsmet İNÖNÜ ben çıkartmayı araba vapurlarıyla da yaparım ! ( Bu bir şehir efsanesi değildir.Rahmetli gazeteci Cüneyt ARCAYÜREK önce Jhonson ?un mektubunu daha sonraki yıllar araba vapuru konusunu yazmıştı )Çıkartma gerçekleşseydi  ,hava kuvvetlerimizin koruması altında araba vapurlarıyla Kıbrıs ?a gidilecekti .

ABD başkanı Johnson ?un  seviyesiz mektubu üzerine Kıbrıs´a asker çıkarmadan vazgeçen İsmet İNÖNÜ tarihe şöyle bir not düşer : Yeni bir dünya kurulur Türkiye bu dünyada yerini alır !

Daha sonra ABD´ ye giden İsmet İNÖNÜ CIA tarafından kurulan bir üçkağıtla Türkiye ?ye dönmeden bir gün önce başbakanlıktan düşürülür . İsmet İNÖNÜ damadı Metin TOKER´e şunları söyler : Büyük devletlerle  dostluk ilişkisine girmeye çalışmak  , ayıyla yatağa girmeye benzer .

Şimdiki ABD başkanı TRUMP , ABD gibi bir NATO üyesi olan Türkiye´ye karşı terörist örgüt PKK´nın Suriye kolu YPG´nin sözde komutanını  , ABD´de bir otelde ağırlayıp sohbet ediyor .

Sözde komutanın derdine deva olmaya çalışıyor .YPG´nin bu sözde komutanı hangi harp okulunu bitirmiş acaba ?

Sayın okurlar aklıma IRAK devlet başkanı Saddam ?ı devirmek için özellikle yetiştirilen ? CIA Kürtleri ? geliyor . ABD Türkiye ?ye karşı YPG terör örgütünden yeni bir  ? CIA Kürtleri ? yetiştirebilir mi ?Elbette yetiştirir ! Eğer ABD´nin ajandasında böyle bir düşünce varsa zurnanın zırt dediği yere geliriz .

ABD ?nin Suriye politikalarına bakacak olursak İsmet İNÖNÜ´nün? Büyük devletlerle ilişkiye  girmek , ayıyla yatağa girmeye benzer .?Söyleminin haklılığı ortaya çıkar.Ayıyla yatağa girerseniz sizi cırmalayıp paramparça eder ! Siz siz olun ayıdan korkmayın geç kalmaktan korkun!

 Sağlıcakla kalın .

NOT: 1970 yılına doğru CUMHURİYET  gazetesinin açmış olduğu yardım kampanyasıyla Türkiye Deniz Kuvvetleri çıkartma gemileri inşa etmeye başladı . Bu gemiler 1974 yılında Kuzey Kıbrıs ?a kapak attı .Çocuklarına ithal boyalı gazoz eşliğinde ithal köfte yedirerek onların ? Yankee ?leşmesini sağlayanlar , ABD başkanı Trump´a söyleyecek sözünüz yok mu ?

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51