Prof. Dr. Özer OZANKAYA


SÖMÜRGECİ BATI´NIN ?ERMENİ SOYKIRIMI? KARAÇALMASI VE LAİKLİK KARŞITI PARTİLERİN BUNU KOLAYLAŞTIRMA TEHLİKESİ!


Türk ulusuna  ?Ermenilere   soykırım yapma? karasını çalma yolundaki bayatlamış sömürgesi   alışkanlığını Fransa hükümeti, hem de devlet başkanlığı düzeyinde, sürdürmek istiyor.

Sömürgeci Batı´nın bu  suçlaması, gerçekte, Türk ulusunun   ayrı  dinsel inançtaki  halklara  hoşgörüsü olmadığı yolundaki   haçlı döneminden kalma     ve gerçek olsa yurdumuzda bağımsız yaşama hakkımızın elimizden alınmasına   yol açacak ağırlıkta,  ?kıyıcılık? (zalimlik) denilen bir kara çalma anlamını taşımaktadır.

Bilindiği gibi, Türk ulusunun Atatürk önderliğinde tepeleyip yendiği  Sevr sömürgeci saldırısı da aynı suçlama üzerine dayandırılmıştı.

Ancak, gerici iktidarların   laiklik karşıtı,  saltanat övgücüsü, demokrasi dışı  iç ve dış politikasının, gerçekte sömürgeci Batı´nın bu Türk ulusu düşmanlığını yeniden kolaylaştırıcı olduğunu da gözden uzak tutmamak gerekir. Dahası, sömürgeci Batı´nın, Türkiye´de, hem gerici iktidarları    Atatürk Cumhuriyetini yıkıcı nitelikteki uygulamalarında özendirici davrandığını, hem de Türk ulusuna ve Türkiye Cumhuriyeti devletine ?soykırım faturası? çıkarıp Sevr kinini sürdüregeldiğini bilmek gerekir.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca demokrasi düşmanlığının simgeleri olan Şeyh Sait, Menemen, Dersim ayaklanmalarının da, Müslüman Kardeşler, Şeyh Nâzımlar, Said-i Nursiler, Cemalettin Kaplanlar, Fethullah Gülenler  gibi tarikatçılıkların   da arkasında hep aynı  sömürgeci Batı´nın desteği bulunduğu tüm ulusumuza anlatılmalıdır.

Gerek Fransa Devlet Başkanı Macron´un Ermeni Soykırımı karaçalmasına desteğini sürdüren açıklamasına ve bunu izlemesi beklenen öteki sömürgeci Batı devletlerinin gösterilerine karşı, gerekse gerici iktidarların laik Cumhuriyet ilke ve kurumlarını yıkıcı politikalarına karşı ulusumuzu uyarmada, Atatürk´ün 3 Ocak 1920´de Ankaralılara sunduğu konferansta bu konuya ilişkin olarak yaptığı uyarılar çok temel   önem taşımaktadır.

Atatürk´ün kaleminden okuyalım:

?Yabancılar, kendi siyasal ve ekonomik çıkarlarını gidermek için bize karşı iki düşünce ortaya attılar: 
?Birincisi, ulusumuzun müslüman olmayan ögeleri eşitlik ve adalet ilkesine göre yönetmek yeterliğinden sözde yoksun olduğu.

?İkincisi de ulusumuzun sözde genellikle yeteneksiz olduğu, bahçe durumundaki yerlere girip oraları yıkıntıya çevirmiş olduğu.

?Birincisiyle ulusumuz kıyıcılıkla, ikincisiyle de yeteneksizlikle nitelenip suçlanıyor. 

?Eğer bu iki görüş gerçekten geçerli olsaydı, ulusumuzun bağımsız yaşamaya hakkı olduğu ileri sürülemezdi.

?Gerçekten kıyıcılık, uygarlıkla bağdaşamaz. 

?Ulusumuzun kıyıcı olduğu savı tümden karaçalma ve yalandır.

?Efendiler, hiçbir ulus yabancı ögelerin inanç ve geleneklerine bizim ulusumuzdan daha çok saygı göstermemiştir. Bunun da ilerisinde, denilebilir ki başkalarının din ve ulusluğuna saygılı davranmış olan tek ulus, bizim ulusumuzdur.

?

?ÜLKEMİZDE YAŞAYAN MÜSLÜMAN-OLMAYAN ÖGELERİN BAŞINA NE GELMİŞ İSE, KENDİLERİNİN YABANCI KIŞKIRTMALARINA KAPILARAK VE AYRICALIKLARINI KÖTÜYE KULLANARAK KORKUNÇ BİÇİMDE İZLEDİKLERİ AYRILIK POLİTİKASININ SONUCUDUR. ..

?Şunu da kesinlikle belirtebilirim ki bu durum, Avrupa devletlerinde azınlıklara karşı nedensiz olarak işlenen onca kötü davranışlara göre çok daha küçük ölçektedir. ? (Atatürk bu bölümde Avrupalı devletlerin kendi içlerindeki dinsel azınlıklara uyguladıkları kıyımlardan örnekler vermektedir.)


?Bir kez daha belirteyim, bize karşı öne sürülen görüşlerin yanlış olduğu tarihçe de, mantıkça da kanıtlanmaktadır.?

 

Atatürkümüzün bu uyarıları,   başta Cumhuriyet yanlısı siyasal partilerimiz olmak üzere bu nitelikteki tüm siyasal, toplumsal demokratik kuruluşlarımızın, bilim, sanat ve düşün insanı aydınlarımızın ulusumuza duyurması, açıklaması ve anlatması yaşamsal bir zorunluluktur.

Aslında bu, Atatürk´ün başta Türk Gençliği olmak üzere tüm Türk ulusuna yaptığı BİRİNCİ ÖDEV  çağrısıdır.

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00