Cezmi DOĞANER


DEMOKRASİ-NASIL ENGELLENİYOR


24 Haziran da yapılacak seçim sonrası tekrar parlementer demokrasiye geçilmezse, bunun sorumlusu Akp yönetimi ve bazı siviller olacaktır.

Bunlar, AKP yönetimini demokrasi yolundan uzak tutabilmek ve ülkede bazı büyük çıkar çevrelerinin egemenliğini kökleştiren bir rejim kurdurabilmek için ellerinden geleni yapanlardır.

?Demokrasi? adına bir başka tür rejime ortam hazırlayanlardır bunlar... ?Yönetime yardımcı olma? görüntüsü altında, yönetime  yön şaşırtmağa uğraşanlardır.

Kendileri ağız dolusu konuşurken, kendileri gibi düşünmeyenlerin ağzına kilit vurulsun isteyenlerdir. Kendileri dilediklerini yazarken, özgürlük özleyenlerin kalemlerini kırdırmak isteyenlerdir.

Halkın ve partilerin yönetime katılma yetkileri kısılsın, işçi sendikaları, meslek odaları ya kapatılsın ya etkisiz bırakılsın, siyaset alanı büyük sermaye çevereleriyle yanaşmalarına kalsın diye çırpınanlardır.

Yönetimi daha çok yan tutmağa böyleleri zorluyor.

Tek yanlı özgürlük sınırlamalarının artmasını böyleleri kışkırtıyor.

Demokrasinin yolunu böyleleri tıkıyor.

Gazetelerde yazdıkları yalanlara, yaptıkları haksız suçlamalara bir yanıt gelirse, mahkemelere yollayıp engellenmesini teşvik ederler, sorumluluğu da  yönetenlerin üstüne yıkarlar. Yönetimi sansüre zorlayıp, gazeteciliğin meslek onurunu lekelerler.

Kendileri siyasetin en çirkinini yaparken ve siyasete karışması öteden beri yasalarla yasaklanmış bazı kuruluşları bile siyasete sokarken, Türkiye´de demokrasi isteyenleri, ?siyaset yapıyor? diye yönetime jurnal ederler.

Türkiye demokrasiyi çıkamaza ve çöküntüye sürükleyenlerin hainliği ile karşı karşıya kalmıştır.

Terörü Demokrasilerden kurtulmak isteyenler kışkırtır.

Göstermelik bir demokrasi kılıfı içinde koyu bir dikta rejimi özleyenler her istediklerini söyleyip yazacaklar. Buna karşılık yurdumuzda gerçek demokrasi isteyenler, özleyenlerin sesleri kısılacak... Bu koşullar altındaki bir sçim, gerçek kamuoyunu yansıtmayacaktır.

Kimi çevreler, 15 Temmuz ?darbe? sinden söz ediyorlar. Oysa ülkemizde demokrasi bir ?darbe? ile değil, bazı çevrelerin rejime ihanetleriyle çökertilmiştir.

Ve sonunda, halkı can güvenliğinden başka birşey istemeyecek, ?yaşama özgürlüğü?nden başka bir özgürlük düşünemeyecek duruma getirildi.

Halk suskun, meydan boş, gönlümüzce bir baskı rejimi kurulsun artık!, diye demokrasi dışı bir rejimin kışkırtıcılığını yapanaların ihaneti ile karşı karşıyayız.

 Bazı büyük çıkar çevrelerinin tezgahında ve bu ihaneti sürdürenlerin elleriyle örülen ağlar geleceğimizin üstüne örtülmek istenmektedir.

65 yıl demokrasiye alışmış bir toplum daracık bir rejim kalıbına dökülmektedir.

Ama bu toplum o kalıba sığmayacaktır.

Baskı, korku, terör şokunun etkilerinden kurtulduğunda Türk toplumu silkinip o kalıptan taşacak, ve bu kez artık tepeden gelen değil, topraktan sürgün veren bir demokrasiye, eskisinden de daha gerçek ve sağlıklı bir demokrasiye kavuşacaktır.

Demokrasi erdemdir ve idealist insanların ve ülkelerin özgür bireylerin ellerinde büyür ve gelişir.

Demokrasiler her alanda kaliteli insanlar yetiştir ve bu insanlar topluma öncülük yapar.

Doğu ve İslam toplumlarında Demokrasi olmuyor.  Acaba nedeni? Doğu toplumları yüzyıllardır mehdiler ve kurtarıcılar beklemektedirler. Bu düşünce ve inançdan diktatör ruhlu despot insanlar yararlanmaktadırlar.

Cezmi Doğaner

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00